Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Röyksopp

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Dance
A Röyksopp egy elektronikus zenét játszó együttes, melyet két rendkívül tehetséges norvég zenész, Svein Berge és Torbjørn Brundtland irányít. A név jelentése annyit tesz: óriás pöfeteg. A duó debütáló albuma 2001-ben jelent meg Melody A.M. címmel, és rögtön világraszóló sikert aratott.
 
2002-ben, a Röyksopp szinte az összes európai ország zenei díjátadóján elnyerte a legjobb elektro-produkciónak kijáró első díjat, köztük a Remind Me című szám zseniális videójáért bezsebelt MTV Europe Music Awarddal. 2005-ben, már egy komorabb, a világ dance chartjait jégbe záró album, a The Understanding babonázta meg a rajongókat, olyan fülbemászó elektro-stílusgyakorlatokkal, mint a Someone Like Me, az Only This Moment vagy a svéd pop-hercegnő, Karin Dreijer Andersson hangjával szédítő What Else Is There? 2009 tavaszán a Berge-Brundtland páros ismét új albummal jelentkezett, a Juniorral, amely a skandináv popzenei hagyományokból építkezett, és ennek megfelelően tele volt szerethető, zöldfülű pop slágerekkel. Az alkotók már a Junior megjelenésekor figyelmeztették rajongóikat, hogy a Röyksopp világán hirtelen eluralkodó vidám tavaszi zsongás nem fog sokáig tartani. 2010 szeptemberében jelent meg a Junior album nagytestvére, a formáció eddigi történetének legérettebb és legkifinomultabb munkája, a komor és melankolikus ambient szimfóniákkal telekapolt Senior, mellyel a Röyksopp a pop világában tett kitérő után visszatért Bergen Wave-s gyökereihez.
 
A Röyksopp 2014 novemberben jelentette meg utolsó albumát, amellyel a norvég duó csak az albumformának intett búcsút, a zenélésnek nem.  A 2016-os kislemezdalukat újra Susanne Sundfør énekli. A norvég dalszerző-énekesnő és földijei először 2012-ben kooperáltak, a Running To The Sea című dalban, ami aztán az utolsó Röyksopp-albumra is felkerült, akárcsak egy másik közös dal, a Save Me.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek