Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Road

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Road egy domoszlói rock/metal zenekar, 2004-ben az első lemez megjelenését követően kezdte meg aktív pályafutását. 2006-ban, a Második harapás megjelenésekor a MAHASZ TOP 40-es sikerlistájának a 4. helyén nyitott. Az év végén a domoszlói négyes elnyerte a 2006. év felfedezettje szakmai díjat, melyet a budapesti Wigwam Rock Klubban vehettek át. A harmadik Road album, a 2008-as Aranylemez az 1. helyen nyitott a MAHASZ albumlistáján, a hét legjobb magyar előadójaként.
 
2009-ben jelent meg a zenekar 5 éves jubileumi kiadványa, a Heves Megye Lordjai címet viselő DVD+CD. A több, mint négy órányi tartalom magában foglalja az összes addig elkészült klipet, valamint -többek között- a kiadvány része még egy koncertfelvétel és egy turnéfilm is. A kétlemezes anyag a Wigwam Rock Palace Arany Nyíl gálán, a közönség szavazatai alapján, a 2009. év. Hazai előadói lemeze díjat nyerte el.
 
2010 júliusában a Road is részt vett Ákos ikonná avatásán. A srácok az MTV Icon koncerten két Ákos átirattal léptek fel. 2010 októberében került a boltok polcaira a negyedik stúdiólemez. Az Emberteremtő szintén No 1 lett a MAHASZ sikerlistán, ezzel a hét legjobb magyar előadójának is bizonyult.
 
2013 márciusában, rajongói előjegyzések alapján az ötödik soralbum már a megjelenés előtt aranylemez minősítést kapott. A Tegyük fel… című CD a megjelenését követően hetekig vezette a MAHASZ listát, majd a nyár végére elérte a platinalemez státuszt. Végül a 2013-as MAHASZ TOP 40-es lista éves összesítése alapján az 5. helyen végzett.
 
2014-ben egy nagyszabású 10 éves jubileumi turné került lebonyolításra, mely során 10 nagyvárosban, 10 dupla koncertet adtak. Előbb saját magunk előzenekaraként adtak egy akusztikus átiratból álló koncertet, majd ezt követte a 10 évet átölelő hangos, metal koncert.
 
2014 szeptemberében egy formabontó előadásra került sor. A srácok a Magyar Honvédség Légierő Szolnoki Fúvoszenekarával kiegészülve adtak rendhagyó koncertet, a 40 éves MH Légierő és a 10 éves Road zenekarok jubileumának alkalmából. Ekkor egyszerre 30 zenész adta elő az áthangszerelt és szimfonikus nagyzenekarra átírt dalaikat. A nem mindennapi buliról kép- és hangfelvétel készült, mely megtekinthető a Road hivatalos youtube csatornáján.
 
2014 őszén indult az All Stars névre keresztelt jubileumi turné, ahol minden este más-más, az elmúlt tíz évből megismert haver-bandájukkal álltak közösen színpadra. 2014 decemberében, a jubileumi évben jelent meg a Rock & Road - Az igazán hangos könyv, amely bemutatja a zenekar első 10 évét, valamint az azt megelőző, szárnypróbálgató éveket. A könyvben megszólalnak a családtagok, barátok, valamint a ma is aktív zenész kollégák. A könyv mellett kiadásra került még a Road Movie X DVD, amelyen megtalálható a tavasszal a Barba Negra Music Clubban rögzített, teljes Akusztikus-, valamint a Metal koncert is, továbbá a lemezen helyet kaptak még interjúk, beszélgetések és egy izgalmas turnéfilm is. 2015 októberében debütált a hatodik stúdióalbumhoz tartozó első klip, a Kettő bennem az én. A M.A.T.T. című CD 2015. november 20-án jelent meg.

Képgaléria

Koncertek


Albumok

Dalszövegek