Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Rihanna

Alakulás éve: 2003   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Robyn Rihanna Fenty, művésznevén Rihanna (Saint Michael, Barbados 1988. február 20.) Grammy-díjas barbadosi énekesnő, dalszerző, színésznő, Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és hivatalos turisztikai arca.
 
Rihanna a barbadosi Saint Michaelön született a barbadosi Ronald Fenty és a guyanai származású Monica Braithwaite legidősebb gyermekeként. Két öccse van, Rorrey és Rajad. Rihanna a Charles F. Broome Memorial Schoolba járt, egy barbadosi általános iskolába, majd Combermere High Schoolba, ahol két osztálytársával alakított egy együttest. 2003-ban előadta az iskolai tehetségkutatón Mariah Carey Hero című számát, amellyel hatalmas sikert aratott. 2004-ben az iskola szépségkirálynőjének is megválasztották. Középiskolás évei alatt kadét volt egy tengeralattjáróhadsereg-programban, amely során Barbados hadseregével edzett, és a szintén híres barbadosi énekesnő, Shontelle volt a gyakorlóőrmestere. Tizenöt éves korában egyik barátja bemutatta Evan Rogers zenei producernek, aki a feleségével éppen Barbadoson nyaralt. Rogers meglátta benne a tehetséget és hamarosan Amerikába költözött vele. Rogers egy másik producerrel, Carl Sturkennel együtt segített Rihannának különféle kiadókhoz eljuttatni azokat a demo dalokat, amelyeket Rogers házi stúdiójában vettek fel. Így fedezte fel Jay-Z, aki végül leszerződtette őt a Def Jam Recordshoz.
 
Napjaink egyik legsikeresebb és legtehetségesebb női előadója, fiatal kora ellenére már most hihetetlen karriert tudhat a háta mögött. Tizennégyszer volt a Billboard lista első helyén – ő a legfiatalabb női előadó, aki ezt elérte- és több mint 54 millió eladott nagylemez és 210 millió eladott kislemez fűződik a nevéhez. Nyolc Grammy- és 12 Billboard Music Awards-díj győztese, közösségi oldalait összesen több mint 100 millióan követik, slágereit több mint nyolc milliárdszor játszották le a Youtube-on. Nyolcadik lemeze, az eladási listák dobogóján debütáló Anti 2016 elején jelent meg, a Drake közreműködésével készült Work című bemutatkozó kislemezt pedig közel 100 milliószor játszották le Youtube-on két hét alatt.
 
2006-ban létrehozta a Believe Foundationt, hogy segítsen a súlyosan beteg gyerekeknek. Sok koncerten lépett fel, hogy a bevételt jótékonysági intézmények és az alapítvány számára ajánlhassa fel. Az előadásai után gyerekekkel találkozott a helyi jótékonysági intézményekből, autogramokat osztogatott és a fiatal rajongóival fényképezkedett. Rihanna így magyarázta, hogy miért hozta létre a Foundationt: „Amikor fiatal voltam és a televíziót néztem, láttam, ahogy a gyerekek szenvedtek, és mindig azt mondtam: amikor felnövök, segíteni akarok.”
 
Rihanna zenéjére nagy hatással van Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Madonna, Alicia Keys, Bob Marley, Brandy és a Karib-térség zenéje.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek