Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Ragány Misa

Alakulás éve: 1998       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Ragány Misa (Kisvárda, 1986. április 24. –) színész, énekes, dalszerző, művészeti menedzser.
 
1998-ban kezdte pályafutását a Kisvárdai Várszínház DoktoRock Színtársulatában, amelynek a mai napig tagja. Már 13 éves korában emlékezetes alakítást nyújtott az Anna Karenina Szerjózsájaként, majd Jumurdzsák, Jose Vegas (Fame), Claude Bukowski (Hair), Malacoda (A vörös malom) és Luigi del Soro (Anconai szerelmesek) szerepeiben is láthatta a közönség. 2007-ben középdöntős volt a Magyar Televízió A Társulat című szereposztó show-műsorában. Játszott többek között a Békéscsabai Jókai Színház, a Cervinus Teátrum, a Szarvasi Vízi Színház, a Csiky Gergely Színház, a Nemzeti Színház, a RaM Colosseum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Papp László Sportaréna, valamint a Városmajori Szabadtéri színpadán.
 
Középfokú tanulmányait a kisvárdai Szent László Szakközépiskolában végezte. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2009-ben diplomázott jogászként, majd színész képesítést szerzett a Pesti Magyar Színiakadémián. Később ösztöndíjas hallgató volt Komlósi Gábor riporteriskolájában, a Komlósi Oktatási Stúdióban (KOS), itt lett 2013-ban újságíró, szerkesztő-riporter. 2018-ban művészeti menedzser diplomát szerzett a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán.
 
2014-ben szerződött a Békéscsabai Jókai Színház társulatához, amelynek markerting- és sajtófőnöke is volt. Békéscsabán prózai és zenés szerepekben is láthatta a közönség, Arany János Bolond Istókjának a címszereplője volt, míg Tamási Áron Ősvigasztalás című darabjával erdélyi turnén is részt vett. A VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a legjobb férfi mellékszereplő díját vehette át több előadásban nyújtott alakításáért (Ármány és szerelem - Wurm, My Fair Lady - Harry).
 
2020 tavaszán vált országosan ismertté, amikor legjobb barátjával, Nagy Szilárddal átdolgozták Varga Miklós Európa című dalát, Európa 2020 címmel, amely a koronavírus világjárvány okozta helyzetre reagált. A dal a Remény Himnuszává vált, több millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztó oldalon. 2020 augusztusában első saját daluk is megjelent Nagy Szilárddal közösen, Drága Hazám címmel, amely 412 pályamű közül bejutott A Dal című show-műsorba.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek