Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Rachel Platten

Alakulás éve: 2003   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Rachel Ashley Platten (New York City, New York, 1981. május 20.) amerikai énekesnő és dalszövegíró. Ismertségét a 2015-ös kislemezével, a Fight Song-gal érte el, ami világszerte sikereket ért el, több országban is a top 10-ben debütált.
 
Newton Centreben nőtt fel. 5 évesen tanult zongorázni, majd a középiskolában gitározni. A Buckingham Browne & Nichols középiskolába járt, ahol az énekkarnak volt tagja. Platten a Trinity College-ban érettségizett 2003-ban, ahol nemzetközi kapcsolatokból szerzett diplomát. A cserediák program által Trinidadon járt gyakorlat céljából, ahol egy zenei kiadónál dolgozott. Ottartózkodása alatt háttérénekes volt az egyik barátjának bandájában, amellyel több, mint 80.000 ezer ember előtt léptek fel. Rachel ekkor határozta el, hogy végleg a zenei pályát választja. Ezek után New York greenwich-i részére költözött, ahol a Dayz of Wild nevű bandával játszott.
 
2003-ban jelentette meg debütáló stúdióalbumát Trust in Me címmel, amit a demók kollekciójának is hív. 2011-ben jelent meg a 2. stúdióalbuma, a Be Here a Rock Ridge Music gondozásában. Egy korábbi dal, a Seven Weeks A jó pasi című filmben volt hallható. Az ABC Family-n Work of Art című dala volt a főcímdal a Jane by Design című sorozatnak. Begin Again című dalát felhasználták a Hazug Csajok Társasága (szintén ABC Family sorozat) 100. epizódjában is. A Don't Care What Time It Is című számát felhasználtál a VH1 Basketball Wives-nál is. You're Safe című dala az MTV Finding Carter című sorozatában volt hallható 2014 szeptemberében. 2014. június 27-én debütált Platten Fight Song című dala először a We Heart It-on, ami a feltörekvő előadóknak ad reflektorfényt.
 
Leszerződött a Columbia Records-hoz és 2015 tavaszán megjelentették a Fight Song-ot kislemezként a következő albumáról és a Fight Song EP-ről, ami 21. volt a Billboard Hot 200 albumtoplistán. A dal egy közepes tempójú pophimnusz, egy önmegerősítő dal. Olyan előadókhoz hasonlították, mint Katy Perry, Kelly Clarkson vagy Taylor Swift. Rachel ezt írta ki Facebook üzenőfalára, amiért sikerült kitörnie a Fight Song-gal: "Minden egyes embernek, aki valaha is hitt bennem, minden mérföldnek, amit az ország utazása közben tettem meg, ti tettétek ezt a pillanatot sokkal édesebbé. Büszke vagyok, hogy leszerződtem a Columbia Records-szal, itt az ideje, hogy árasszuk a szeretet." A dal a CBS új történetének, a Supergirl trailer-ében is hallható volt 2015 májusában, csak úgy, mint a Ford reklámban.
 
2015. szeptember 11-én adta ki második kislemezét, a Stand By You-t, amit sokan hasonlítanak Katy Perry Roar vagy Ellie Goulding dalához. A dal pozitív visszajelzéseket kapott a rajongóktól és Taylor Swift-től is. 2016. január 1-jén jelent meg Platten első Columbia Records által kiadott albuma, a Wildfire.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek