Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Posta Victor

Alakulás éve: 2005   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Egyéb színház
Posta Victor (Debrecen, 1977. február 22. –) magyar zenész, színész, énekes.
 
Victor 5 éves kora óta tanult zongorázni, ez határozta meg az általános iskolai évek után is választását, ami a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolára esett. Korán, már 13 évesen kapcsolatba került a színházzal és a színjátszással, hiszen 1990-ben megkapta Orczy szerepét a Légy Jó Mindhalálig című musicalben, a debreceni Csokonai Színházban, ezen kívül játszott még a Bolondóra című zenés játékban és a Fanni hagyományai című darabban is. Beleszeretett ebbe a világba, és elhatározta, ha nagy lesz, akkor a Színművészeti Főiskolára fog járni! Talán ennek is köszönhető, hogy 1993-ban öccsével beneveztek a Ki Mit Tud?-ra és a 'Posta Fivérek' formáció bejutott a középdöntőbe ének kategóriában.
 
1994-ben beiratkozott Toldy Máriához énekórákra. 1995-ben, az érettségi után, zongoratanárnője javaslatára felvételizett Bázelbe a Zeneakadémiára, így lett a svájci Zeneművészeti Főiskola hallgatója zongora szakon, és párhuzamosan felvette az ének szakot is. Itt tanári diplomát szerzett, majd átjelentkezett a luzerni Zeneakadémia ének szakára. Svájci tanulmányai megkezdésekor, szinte azonnal beválogatták az akkor bemutatásra kerülő Az Operaház Fantomja című musical zenekarába zongoristának, továbbá zenélt a Crazy For You-ban és a West Side Story-ban is.
 
Ekkor elkapta a színházi láz: nem csak zenekari, de énekesi meghallgatásokon is részt vett, így kapta meg első főszerepét a Band In Palace című darabban, mellyel bejárta Svájc összes nagyvárosát. A turnésorozat végén lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a Space Dream új szereplőválogatásán (1995-ben mutatták be, ezért 1998-ban szereplőgárdát frissítettek). Ekkor megkapta Svájc legnagyobb és legsikeresebb musicaljének a főszerepét: Rodint, melyet két éven át nagy sikerrel játszott egészen 2000. június 18-ig, ami egyben a darab 'temetésének' időpontja is. Főszereplő volt a Why Not? című musical-ben, megkapta Lars szerepét a SweetieCakes című filmben, 2000-ben zenét szerzett a Duisburg-i Musical Theater-ben bemutatott Die schöne Marguerite című darabhoz.
 
2001-ben úgy döntött, megvalósítja gyermekkori álmát. Felvételt nyert a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2005-ben végzett operett-musical szakon. A főiskolán több nagyobb szerepben is kipróbálhatta magát, John-t játszott a Miss Saigonban, Fredrich Egerman volt a Kis éji zenében, Eugene a Démonológiában (ezt a szerepet a mai napig is játssza) és Vernon Gersch a Kapj el! című darabban. A Főiskola elvégzése után a Madách Színházban kapott először kisebb, de annál változatosabb karakterszerepeket: a Volt egyszer egy csapatban a Bírót, a Producerekben Mr. Marks-ot, Kevin-t és Jason Green-t játszotta. 2005 szeptemberében megkapta Az Operaház Fantomja musical főszerepét, ami nagy lehetőség volt számára, hiszen amellett, hogy a musical irodalom legfiatalabb Fantomja lett, friss diplomás színészként bizonyítania kellett tehetségét és rátermettségét, meg kellett küzdenie az ismeretlenséggel és az előítéletekkel is.
 
2007 tavaszán a Madách Színház bemutatta az Édeskettes hármasban című musical-t, melynek férfi főszerepét már a főiskolán is játszotta (Kapj el!,) így ismét lehetősége volt Vernon bőrébe bújni. 2007 nyara mozgalmas volt Victor számára. Május közepén a Vidám Színpad bemutatta a Démonológia felújított változatát, június végén pedig a Vámpírok Bálja produkcióban remekelt Herbertként. 2008 májusában mutatta be a Madách Színház a József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát című musicalt, melynek meghallgatásán elnyerte a Fáraó szerepét. Ugyanebben az évben lehetőséget kapott arra, hogy belekóstolhasson kicsit szerepálmába is, a Best of Webber gálán a Sunset Boulevard-ból énekelhette el többek között Joe Gillis dalát is.
 
2009 újabb kihívásokat tartogatott számára. Szeptemberben a Madách Színházban bemutatták a Monty Python csoport Gyalog Galopp musical változatát, a Spamalotot, amelyben Sir Galahad mellett Kevint, a Fekete Lovagot és Herbert herceg édesapját is megszemélyesíti. Nyár elején és az év végén két szerepátvételre is sor került, végre beállhatott az Édeskettes hármasban című darabba, decemberben pedig a Kocsák-Miklós szerzőpáros Anna Karenina című musical-ében vette át Vronszkij szerepét.
 
2010 szeptemberében a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja, a Jézus Krisztus Szupersztár tért vissza csaknem 25 év után Budapestre, melyben Pilátust alakítja. A következő évben, a Madách Színház által 2010-ben kiírt Musical pályázat IV. szakaszába bejutott művek közül, háromban is szerepet kapott, melyek közül az egyik nagyszínpados bemutatásra került. Az Én, József Attila főszerepét azóta is sikerrel játssza.
 
2013 tavaszán láthatta a közönség nagysikerű, önálló estjét, melyen a dalok mellett a zongora is főszerephez jutott. Victor mindamellett, hogy rengeteget játszik, a színház falain kívül sem unatkozik. Színészmesterséget tanított egy szinkroniskolában. Rendszeresen szinkronizál sorozatokban, mozifilmekben és rajzfilmekben.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.