Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Pély Barna

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Jazz/Blues
Pély Barna (Budapest, 1975. november 26.) magyar énekes, dalszerző, zenész.
 
Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a rock, a soul, a funk és a pop alapvető stílusjegyeit ötvözi .Saját szólókarrieje építése mellett jelenleg is a United zenekar énekes-gitáros frontembere, akikkel nem kisebb slágereket tudhat magáénak, mint a Végső Vallomás, Hófehér Jaguár, Hajnalban még a nap is más, Keserű méz, Koktél, Nincs ősz nincs tél, Mondd még, vagy az Ébredj fel!. 2000-ben a zenekar Első... című nagylemeze Arany Zsiráf-díjat kapott az „év lemeze” kategóriában, a Nincs ősz nics tél pedig Jakab Líra-díjas lett.

2010-ben pedig a zenekar Príma Primissima díjat kapott 10 éves zenei munkásságáért. Producerként, zeneszerzőként, és hangszerelőként összefogta Tóth Vera 2.(Valami Más), és 3. (Tóth Vera) nagylemezének zenei munkálatait, melyeken többek között a „Mondd miért pont ő” , és a „Nem kell valaki másé” című dalok is a nevéhez fűződnek.2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben meghívott tanárként és szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.

2011-ben alakította B the First nevű formációját, melynek első nagylemezére angol nyelvű rock-funk-blues dalai kerültek fel. Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen alakjává, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy ”Ez nem jött át!”.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek