Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Patkó Béla Kiki

Alakulás éve: 1976   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Patkó Béla Kiki, született: Patkó Béla (Budapest, 1957. július 19.– ) magyar énekes.
 
Kiki, aki autószerelőnek tanult, hamar rájött, hogy igazából a zene az, ami érdekli, így egy percet sem dolgozott a szakmában. Pályafutását 1976-ban kezdte a Jeep zenekar énekes- basszusgitárosaként, majd bekerült az Óceán zenekarba, akikkel 1981-ben elindultak a Táncdalfesztiválon Kuka blues című dalukkal, ami egy Hobó paródia volt. Ezután rövid időre a Nino együttesben énekelt, és 1983 végén bekerült az Első Emelet zenekarba, és ez meghozta számára az országos ismertséget és sikert. A zenekar éveken keresztül különböző kategóriák díjait nyerte el, négy éven keresztül, 1986-tól 1989-ig sorozatban vehette át az év énekese díjat. 1987-ben, helyet kapott a Poptarisznya All Stars csapatban, melyben az ország nagy énekesei közösen adták elő Demjén Ferenc Jelszó: Love című dalát. A következő év egy újfajta sikert hozott, hiszen Vincze Lillával énekelt duettjük a Júlia nem akar a földön járni az ország kedvence lett és heteken át vezette a slágerlistát.
 
A zenekar 1992-től nem zenélt aktívan, Kikit viszont felkérték, hogy vegyen részt a Filmslágerek magyarul című produkcióban. Ezeken a kiadványokon, Zoltán Erikával énekeltek duettet, a Grease című zenés film slágereit adták elő. Jakab György, Zámbó Jimmy és Gergely Róbert társaságában a Kokomo valamint önállóan, a Végtelen történet című film főcímdalát énekelte. 1995-ben jelent meg Szerelem-sztrájk című szólóalbuma, melyen Bogdán Csabával dolgoztak együtt. Ezen a lemezen hallható az Éretlenek című dal, amely a hasonló című televíziós filmsorozat főcímdala volt. A zenekar „pihenőideje” alatt nyolc éven keresztül volt szerkesztő, műsorvezető a Juventus Rádiónál, In-Team és Est-beszéd című műsoraiban kérdezte vendégeit. A Művészetek Palotájában négy éven át volt a magyar produkciókért felelős külsős munkatárs. Az Első Emelet a SYMA Csarnokban egy telt házas koncerttel ünnepelte 25. jubileumi évfordulóját 2008-ban. Ekkor döntöttek úgy, hogy újból elkezdenek koncertezni és öt éven keresztül járták az országot élő koncertjeikkel. A Magyarországon elsőként 2010-ben megrendezett X-Faktor televíziós műsor fináléjában, az Első Emelet volt az est extra produkciója, ahol a Ma van a te napod című legújabb szerzeményükkel álltak színpadra. Az előadás érdekessége az volt, hogy a nézők ekkor láthattak először flash mob, vagyis villámcsődületet a televízió képernyőjén. 2013-ban, a zenekar harmincadik életévében, nagy bejelentést tettek: december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet, amely a zenekar utolsó koncertje lesz. Azon az estén az Első Emelet végleg elköszönt a közönségétől, és lezárult egy korszak az énekes életében.
 
2014 márciusában, a Turay Ida Színházban, bemutatták a Csakazértis Szerelem zenés játékot, melyben Patkó Béla Kiki is szerepet kapott. A színdarab két szálon fut, Kiki egy levél olvasása közben visszaemlékszik a nyolcvanas évek történéseire. Az ő emlékeit láthatja a néző, amelyben az énekes is aktívan részt vesz, igyekszik a múltban egyengetni a szereplők útját. A színdarab nagy sikert aratott, több nagyváros szabadtéri színpadán adták elő a nyár folyamán. Jelenleg, a színház mellett szólókarrierjét építi. 2014-es év végén Berkes Gáborral új dalokon kezdtek el dolgozni. Első közös daluk az Útitárs eltér a megszokott Első Emelet hangzástól: rockosabb, dinamikusabb stílussal tért vissza a népszerű énekes. Szövegírónak az Anti Fitness Club énekes–gitárosát, Molnár Tamást kérte fel. A zene mellett életének másik fontos meghatározó eleme a sport. Focizott, jégkorongozik és újabban úszással valamint kardió edzésekkel tartja karban magát.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek