Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Oláh Gergő

Alakulás éve: 2012       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Oláh Gergő (Salgótarján, 1988. november 24. –) roma származású magyar énekes, az X-Faktor harmadik szériájának győztese. Radics Gigi énekesnő unokatestvére.
 
Karancslapujtőn járt általános iskolába, majd Nyíregyházán folytatta tanulmányait a táncművészeti szakközépiskolában. Tanított a Karancslapujtői Általános Iskolában, néptáncot és hip-hop táncot.
 
A zene és a tánc mindig is kiemelt része volt az életének. Éveken át foglalkozott a zenével, kisebb lokális versenyekre járt, zenekarban zenélt. Játszik zongorán, gitáron és dobon.
 
2012-ben egy barátja benevezte az X-faktor 3. évadába, amit nagy lehetőségnek talált, hogy megvalósítsa az álmait. Az X-Faktorba jelentkezés előtt közmunkásként dolgozott. Sikerült elérnie azt, hogy ne ezzel a ténnyel tartsák őt a köztudatban, hanem a kíváló énekhangjával, az előadói készségével, illetve a tehetségével. Az első pillanattól kezdve lenyűgözött mindenkit, a közönség adásról-adásra bizalmat szavazott neki. Élete eddigi legnagyobb sikere, hogy megnyerte a versenyt.
 
2012-ben megjelent az első saját dala, az X-faktorban énekelt győztes dal, a Törj ki a csendből. 2013-ban ehhez a dalhoz készítette el legelső klipjét, melyben bemutatja, honnan jött, és hogyan jutott el idáig, valamint azt sugallja, hogy soha sem szabad feladnunk, ragaszkodnunk kell az álmainkhoz, soha nem adhatjuk fel őket. 2013-ban megjelent az első mini albuma Új dalok címmel. 2014 február elején megjelent az Érted Élek című kis lemeze és videoklipje.
 
2015-ben bekerült A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe, A tükör előtt című dalával.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek