Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Nikki

Alakulás éve: 2010   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Nigar Jamal 1980. szeptember 7-én született azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.
 
Kivételes hangjára korán felfigyeltek, így családjának köszönhetően 5 éves korában már egy gyerekkórusban énekelt. Ezután beiratták egy zeneiskolába, ahol megtanult zongorázni.
 
1996-ban szerencsét próbált egy azerbajdzsáni tehetségkutatóban, a Pöhrə-ben, de nem járt sikerrel. Így egy évvel később 1997-ben megkezdte tanulmányait a Khazar University-n közgazdaságtan és menedzsment szakon, ahol 2001-ben megszerezte diplomáját.
 
2000-ben, egy azerbajdzsánban is ismert orosz énekes, Alsou, második helyezést ért el az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nikki életét ez az esemény nagyban befolyásolta; reményt adott számára, hogy egyszer majd ő is az Eurovízió színpadára állhat. Ugyanakkor, ez az álom nagyon távolinak tűnt. Azerbajdzsán csak nyolc évvel később csatlakozott az Eurovíziós Dalfesztiválhoz, továbbá Nikki élete is komoly változásokon ment keresztül. 2005-ben Londonba költözött, majd hozzáment Haluk Cemalhoz, akitől később két gyermeke is született. Az azeri énekesnő ekkor félretette álmait, teljes mértékben családjára szeretett volna koncentrálni.

2010 decemberében azonban újból szerencsét próbált; hazautazott, majd részt vett az azerbajdzsáni nemzeti kiválasztáson (Milli Seçim Turu 2011). Négy másik versenyzővel állt a döntőben, de végül ő és Eldar Gasimov lettek a befutók. Az Ell & Nikki névre keresztelt páros, a Running Scared című dallal indult a nemzetközi versenyen, melyet végül 221 ponttal meg is nyertek. Maximális pontszámot a következő országoktól kaptak; Oroszország, Törökország és Örményország. A győzelem után több országba is ellátogattak, és előadták dalukat. 
 
A nemzetközi versenynek köszönhetően, Nikki álma valóra vált, s világszerte ismert énekesnő lett. Egy kis időre a színészetben is kipróbálta magát, ugyanis feltűnt a Yahsi Cazibe című török sorozatban. Nem sokkal később, első szólódala a Crush on You is megjelent. 2012-ben egyike volt annak az öt azerbajdzsáni előadónak, akit a dán Eurovíziós elődöntő zsűrijébe választottak. Ugyancsak ebben az évben - 2012. augusztus 11-én - jelent meg első albuma, melynek címe Play With Me, melyen Boe Larsen dán dalszövegíró működött közre. A korongon két duettdal is található; az egyik az azeri Miri Yusiffal készült, a másik a szintén Eurovíziós győztes Dima Bilannal. Utóbbit orosz és angol változatban is kiadták; az Obnimi Menya klipje január 30-án debütált, majd pár nappal később, február 5-én, annak angol verzióját, a Come into my world-t is bemutatták. 2014 júliusában az énekesnő arról számolt be, hogy zsűritagként fog szerepelni a hamarosan induló X-faktor török változatában. Még ez év októberében jelentette meg legújabb dalát, a Yalan-t. 2015 februárjában egy angol nyelvű számmal, a Broken Dreams-el örvendeztette meg a rajongóit.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.