Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Nicole Scherzinger

Alakulás éve: 1997       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (Honolulu, Hawaii, 1978. június 29. –) hawaii-i énekesnő, dalszerző, táncos, zenei producer és televíziós személyiség. Édesapja filippínó, édesanyja ukrán és hawaii származású. Szülei hamar elváltak, 6 éves korában telepedtek le Louisvilleben édesanyjával, lánytestvérével és a mostohaapjával, a félig amerikai, félig német Gary Scherzingerrel, aki a nevére vette Nicole-t.
 
Először a Meyzeek Középiskolába járt, majd a Fiatal Előadók Művészeti Iskolájában tanult. Tizenévesen ő volt az 1996-os Kentucky State Fair's Coca-Cola Talent Classic tehetségkutató második helyezettje. Nicole amellett, hogy a Wright State Egyetemen színművészetet hallgatott, 1999-től a Days of the New rockbanda vokalistája is volt.
 
2001-ben részt vett a The WB televízió akkor induló tehetségkutató műsorában a Popstarsban, melynek célja egy lányegyüttes létrehozása volt. Az együttes az Eden's Crush nevet kapta, melynek ő lett az egyik énekesnője. A csapat 2001-es első kislemeze, a Get Over Yourself elérte az első helyet az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán, később együtt turnéztak az ’N Synckel és Jessica Simpsonnal. Miközben kiadták Popstars című albumuk második kislemezét, a Love This Wayt, a lányokat alkalmazó kiadó a London-Sire Records megszűnt, melynek következtében az Eden's Crush is.
 
Nicole 2003 májusában csatlakozott a Pussycat Dolls nevű lánycsapathoz, számos daluk – Don't Cha, Buttons, Stickwitu, When I Grow Up – Top 10-es sláger lett az USA-ban, és világszerte is nagy sikert aratott. 2011-ben jelent meg első önálló albuma a Killer Love. Több filmben szerepelt, például a Szerelemért szerelemben vagy a Sötét zsaruk 3-ban, és szinkronhangként is kipróbálta magát, a Vaiana című animációs filmben ő kölcsönözte Sina hangját.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek