Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Nicky Byrne

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Nicholas Bernard James Adam Byrne 1978. október 9-én született Dublinban. Énekes, dalszerző, rádió-és televíziós műsorvezető, illetve egykori focista, a legjobban ismert és a legidősebb tagja az ír zenekarnak, a Westlife-nak.
 
Nicky már fiatal korában bizonyította képességeit, mint tehetséges kapus. 7 éves korától játszott a dublini Home Farm Football Club-ban, 17 évesen két szezonban védett a Leeds Unitedben.
 
Zenei karrierje 1998 júniusában kezdődött, amikor részt vett egy meghallgatáson, ahol Louis Walsh megkereste őt, hogy csatlakozzon az új ír fiúcsapathoz, a Westside-hoz, melyet később neveztek át Westlife-ra. A Westlife 1998. július 3-án jött létre. Tagjai Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan és Brian McFadden voltak.
 
A Westlife az egyetlen olyan csapat volt, melynek az első évben 7 száma is slágerlista vezető volt, továbbá 44 millió darab lemezt adtak el világszerte. 14 daluk és 7 albumuk jutott a slágerlisták élére, de nyertek Brit Awards, MTV és World Music Awards díjat is. Simon Cowell volt a fő alapító, később Louis Walsh menedzselte a srácokat. 2008-ban a Westlife volt a kilencedik leggazdagabb együttes Írországban a 30 év alattiak körében. 14 folyamatos listavezető slágerük volt az Egyesült Királyságban, ami a harmadik legeredményesebb, Elvis és a Beatles mögött. Mindezek mellett számos elismerést és díjat is bezsebeltek. 2004-ben Brian McFadden elhagyta a csapatot, akik ezután négyesben folytatták az éneklést. 2011. október 19-én jelentették be visszavonulásukat. Utolsó koncertjük 2012. június 23-án volt, a dublini Croke Park stadionban.
 
Nicky fogja képviselni Írországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a Sunlight című dalával. A dalt közösen írta a zeneipar két legendájával, Wayne Hectorral és Ronan Hardimannal. Wayne Hector korábban írt már dalokat a One Direction, Britney Spears és Nicki Minaj részére is, valamint több Westlife dalt is szerzett már és a világon a legjobb 25 zeneszerző között tartják számon. Ronan Hardiman neve leginkább Michael Flatley miatt lehet ismerős, ugyanis ő a Lord of the Dance és Feet of Flames zeneszerzője. 

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek