Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

New Level Empire

Alakulás éve: 2013       Facebook
Zenei stílus: Dance
A vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire egy live act formáció, mely hangszeres megoldásokkal, így gitárral, billentyűvel és elektromos dobbal hivatott életre kelteni az elektronikus zenét.
 
Az alapötlet 2012-es megszületése és az akkor még nem zenekarként működő projekt Heartbreak c. trackjének megjelenése után csak 2013 őszén állt össze a banda jelenlegi formája. A dalt az alapító Newl, valamint a stúdiómunkálatokért felelős Krajczár Péter neve fémjelezte. Aztán eltelt pár hónap és a stúdiós duóból megalakult a négyes: A zenekar alapítója és dobosa, az underground és mainstream techno dj; Nyujtó Sándor „Newl”, billentyűse, a főleg poppalettán tevékenykedő, dalszerzőként dolgozó; Krajczár Péter „Krash”, dj-je; az egyedi stílust képviselő Mayer Petra „Shizuka”, akit a Petőfi rádió lemezlovasnőjeként ismerhetünk, valamint a rock alapokon nevelkedett, akusztikus projektjét is dédelgető dalszerző-énekes-gitáros Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola” személyében.
 
A banda tagjai a hazai popélet különböző területeiről érkeztek, így – saját bevallásuk szerint – talán pont ebben rejlik az izgalmas csapatmunka.
Első közös stúdiómunkájuk eredménye a The last one, mellyel az Elephant House (Magneoton) hanglemezkiadó le is szerződtette a csapatot! A dalt - rögtön a megjelenés után - az országos és nagyobb rádiók (Class FM, Music FM, Petőfi) kiemelt rotációba helyezték, a klipet pedig a zenei tv csatornák is (VIVA TV, One Music Channel) játszák. Továbbá a szerzemény év végén bekerült az Eurovíziós dalfesztivál hazai selejtezőjében a legjobb harminc közé, mely A Dal c. műsorban egészen a döntőig menetelt.
 
Még ebben az évben megjelent Homelights c. nagylemezük, melyről a címadó szerzemény A Dal 2015 műsorban a középdöntőig jutott, a Hold your hands so high pedig a Női Kézilabda EB himnusza lett. 2015 tavaszán megjelent a Kelemen Kabátban frontemberével; Szerecsenkirállyal készített Son of the Sun, melyet a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) a 2015-ös fesztiváldalává választott.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2