Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Miranda Lambert

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Country
Miranda Leigh Lambert Grammy-díjas amerikai country énekesnő, dalszerző, 1983. november 10-én született a texasi Longviewben, de Lindaleben nőtt fel.
 
Apja, Richard Lee "Rick" Lambert rendőr volt, majd nyugdíjba vonulása után magánnyomozóként dolgozott közösen Miranda édesanyjával. Ezzel a háttérrel Miranda már korán megtanult a fegyverekkel bánni, később lelkes szarvas vadász lett. Kilencéves korában szülei elvitték egy Garth Brooks koncertre, később ezt tartotta a countryzenei érdeklődése kezdetének. Apja is kedvelte a countryt, írt néhány számot Mirandának, aki ezekkel hamarosan megjelent különböző helyi tehetségkutatókon, majd a kezdeti sikerek után helyi éttermekben is fellépett, persze ekkor még többnyire szülői felügyelet mellett.
 
Tizenhat évesen kezdett komolyabban foglalkozni a zenével, ekkor már közreműködött néhány Nashville-i lemezfelvételen, de nem tudott megbékélni a „popzenésedő” zenei világgal. Ékkor visszament Texas-ba, és apja segítségével elkezdett saját dalokat írni. Ebben az időben már egy középiskolai együttesnek, a The Texas Pride bandnek is frontembere volt. 2001-ben adta ki első lemezét, melyet kiadó hiányában saját maga jelentetett meg. A korong egyszerűen a Miranda Lambert címet viseli. 2003-ban jelentkezett a Nashville Star című tehetségkutató versenybe, melyen végül a harmadik helyet szerezte meg. Még abban az évben az Epic Recordshoz szerződött, első kislemeze pedig 2004 nyarán jelent meg Me And Charlie Talking címmel, mely debütáló albumának előfutára volt. A Kerosene című korong tizenkét dalt tartalmaz, melyből tizenegy írásában közreműködött. A lemez megjelenését követően rögtön a Billboard Top Country Albums lista első helyén landolt, később pedig elérte a platina minősítést. Zenei karrierje innentől folyamatosan ívelt felfelé, később tagja lett a Pistol Annies formációnak is. Szólóban hat negylemeze jelent meg eddig, a Platinium című korongért, a 2015-ös Grammy-díjátadón a legjobb country albumnak járó díjat vehette át.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek