Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

MDC

Alakulás éve: 2013   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Az MDC egy magyarországi zenekar Budapestről. A jelenlegi tagok: Bátori Miklós (ének), Kiss Dániel (gitár) és Lapis Botond (gitár, vokál).
 
A zenekar két alapító tagja Bátori Miklós és Kiss Dániel egyetemi tanulmányaik során ismerkedtek meg egymással, akikhez egy közös ismerős ajánlásával csatlakozott a harmadik tag, Lapis Botond. A három tagú felállás célja első sorban az volt, hogy ismert pop dalokat dolgozzanak fel két akusztikus gitár, egy ének és egy vokál hangszerelésben. Az első próbák után kiderült, hogy a 2013-as X-Faktorban volt lehetőség zenekari formációban is indulni, így az MDC is nevezett. A kitartó felkészülés meghozta gyümölcsét, a zenekar a 12. helyen végzett a tehetségkutató versenyben.
 
A műsorból való kiesés után még aktívabban működő banda lehetőséget kapott első saját daluk bemutatására (Te se vagy más) az X-Faktor napon, és a műsor fináléjában felcsendülő Top 12 versenyző által előadott közös nyitódal megírására (Az élet vár).
 
2014 elejétől az MDC-vel a közönség vidéki nagyvárosok színpadán és budapesti klubokban is találkozhatott egyéni, illetve Szikora Robi és a Csapatok turné keretein belül.
 
2014 májusában megjelent első videoklipjük Szabadulj el címmel, melyet a magyar zenecsatornák magas rotációban kezdtek el játszani, és a VIVA televízió magyar ranglistájának első helyét több hétig sikerült megtartania, emellett hallható volt több vidéki rádió műsorán is.
2014 őszén megjelent második videoklipjük, Te se vagy más című dalukhoz, amelyet a legtöbb zenecsatorna ismét magas rotációban játszik.
 
A Dal 2015 című műsorban a csapat bekerült a legjobb 30 előadó közé, Maniac című dalukkal.
 
2015 májusában a csapat felkérést kapott hogy írjanak egy dalt a Budaörsön megrendezésre kerülő Strandkézilabda EBT eseményére. Ez a “Fair Play” címet kapta.
 
2015 júniusában a csapat új dala a “Fair Play” lett a LLoret de Mar-ban megrendezésre kerülő Strandkézilabda Európa Bajnokság hivatalos nótája. A fiúk az esemény nyitórendezvényén a dalt is előadták, valamint a zárón egy koncertet is adtak a jelenlevőknek, Spanyolországban.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek