Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Matchbox Twenty

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Matchbox Twenty (Matchbox 20 vagy MB20-ként is ismert) egy amerikai rockegyüttes a floridai Orlandoból. A jelenlegi formációt Rob Thomas, Kyle Cook, Brian Yale és Paul Doucette alkotják, Adam Gaynor gitáros 2005-ben kilépett a bandából.
 
A Matchbox Twenty 1996 októberében adta ki első albumát Yourself or Someone Like You címmel. Kezdetben az alternatív rockzenekarok közé sorolták, és hangzásuk alapján olyan együttesekhez hasonlították őket, mint a Counting Crows, a Better Than Ezra, a Collective Soul illetve a Pearl Jam. Az első lemezből a megjelenés hetében csupán 600 darab fogyott, és ez hatalmas bukást vetített előre. Néhány alternatív-rock rádió mégis elkezdte játszani a Long Day című dalukat, és egy alabamai adó is felfedezte a Push-t az Atlantic Records befolyása nélkül. Ahogy a rádióadók egyre többet játszották az album számait, úgy kezdtek emelkedni az eladási adatok is. Az első albumukból csak az USA-ban 12 milliót adtak el, így elérte a tizenkétszeres platina státuszt és a gyémántlemez fokozatot is. A nem túl biztató kezdet után a csapatot 1998-ban a Rolling Stone magazin olvasói a Legjobb új együttes címmel tüntették ki. Második lemezük megjelenését követően a banda már mint pop-rock zenekar szerepelt a köztudatban.
 
Rob Thomas dalszerzői és énekesi kvalitásaira hamar felfigyelt mások mellett Carlos Santana is, aki visszatérő, Supernatural című albumán nemcsak a Smooth című dal megírására, hanem végül eléneklésére is felkérte 1999 tavaszán. A duett világszerte óriási sikert aratott, ami neki és csapatának hatalmas médiafigyelmet hozott. A dal az USA-ban 12 hetet töltött a Billboard Hot 100 élén valamint 40 hetet a TOP 10-ben. A Smooth 1999 legsikeresebb dala lett, 2000-ben Thomas az Év felvétele, az Év dala és a Legjobb vokális popzenei együttműködés kategóriában is Grammy-díjat kapott.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek