Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Marcus & Martinus

Alakulás éve: 2012   Weboldal
Zenei stílus: Pop/Rock
Marcus Gunnarsen és Martinus Gunnarsen egypetéjű ikrek, 2002. február 21-én születtek Elverumban, Norvégiában.
 
Az észak-norvégiai Trofors kisvárosban nőttek fel, és már kiskoruktól kezdve mindketten szerettek énekelni és szórakoztatni. Kilencévesen írták első dalukat To Dråper Vann címmel, majd 2012-ben beneveztek a norvég MGPjr énekversenyre. A fiúk egész Norvégiát elvarázsolták, és az országos televízióban élőben nyerték meg a versenyt. Debütáló albumukon szerepelt az Elektrisk című sláger, ez a dal tartja a norvég slágerlisták top 10-es listájának leghosszabb, több mint 66 összefüggő hetet felölelő rekordját.
 
Ahogy a rajongótáboruk gyarapodott, kiadták első angol nyelvű nagylemezüket Together címmel. Az album egy új korszak kezdetét jelentette karrierjükben, és ezt követte első arénaturnéjuk. A Together turné Norvégiában, Svédországban, Dániában és Finnországban is telt házas arénákat hozott. 2017-ben Marcus & Martinus minden idők legfiatalabb előadóiként nyerték el a rangos Spellemann díjat, a lenyűgöző évükért.
 
Harmadik albumuk, a Moments 2017 novemberében jelent meg, amelyet a Moments Tour követett, 14 ország 26 koncertjével. 2018-ban nagy példaképükkel, Jason Deruloval turnézhattak együtt, a 2Sides Tour című európai turnén. 2022 tavaszán első duóként megnyerték a svéd Álarcos Énekes című show-műsort. A 2023-as Melodifestivalen versenyre az Air című dallal neveztek be, és végül Loreen mögött a második helyet szerezték meg.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek