Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Magna Cum Laude

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A gyulai srácoknak a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny adta meg az első komoly sikerélményt 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát hódították meg. A fesztivál után kerek három nap alatt készült el az első, négy számot tartalmazó demó felvétel (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú), amelyet végül fél év alatt sikerült eljuttatniuk a nagyobb kiadókhoz.

Az első album 2003-ban jelent meg, Hangolj át címmel. Ekkor a zenekar öt tagból állt: Mező Misi - ének, Kara Misa – basszusgitár, szövegíró, Szabó Tibi- gitár, zeneszerző, Milek Jocy - billentyű, Benedek Tomi - dobok. Az album tizenkét számából, kettőből készült kislemez és videóklip (Osztály, Lemegy a Nap), amelyeket a rádió- és zenecsatornák előszeretettel tűztek műsorukra. Egyre több meghívást kaptak különböző klubokba, fesztiválokra.

2006 márciusában jelent meg második albumuk. Az első lemez utolsó száma, a Minden Állomás című dalé lett a címadó szerep, amely immáron platina színben tündököl. A Vidéki Sanzonból készült egy látványos és különleges technikát alkalmazó videó klip. A kétezer hatos év még két Fonogram- díjat tartogatott a zenekar számára, amely elismeréseket a 2007-ben megrendezett díjátadó gálán vehettek át. Egyrészt az év poplemeze, másrészt az év szövegírója kategóriában, amelyet a Minden Állomás és Kara Misa nyertek el.

A Magna Cum Laude harmadik albuma a Magnatofon, 2007 novemberében jelent meg. A címet a régi, Tesla típusú szalagos magnó ihlette. A tíz dalt tartalmazó lemez három számából készült kislemez: Átkozott nők, Gondatlanságból elkövetett emberölelés, Színezd újra (SZINmnusz). Az utóbbi kettőből és a Sirató című dalukból videó klip is készült.

A negyedik sorlemez a 999 bemutatójára azon a szuperkoncerten került sor, amelyet 2009. június 5-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán rendeztek meg. A zenekar ötezer rajongójával együtt ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amelyre a 2009 novemberében megjelent Jubileum című dupla CD és DVD emlékezteti a résztvevőket és nyújt kárpótlást azoknak, akik lemaradtak róla.
 
A zenekar második évtizedes jubileumát ünneplő válogatásalbumot Gyulai Húszfeldolgozó címmel 2019. február 1-jén adták ki. A korongon legnagyobb slágereik hallhatók, összesen húsz nóta, hazai rock, metál, népzenei, jazz és a populárisabb előadók megszólaltatásában. A jubileumi Aréna-koncerten számos vendégelőadó jelen volt. Fellépett többek között a Vivát Bacchus, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar vonósnégyese és Ferenczi György is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2