Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Magashegyi Underground

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
...kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magashegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre...
 
A zenekart 2004-ben alapította Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János egy tatabányai főiskolán, akkor még egy másik énekesnővel, azonban a Kaukázus sikerei miatt a projekt a háttérbe szorult. A két zenész ennek ellenére nem mondott le róla, és 2006-ban megkeresték Bocskor Bíborkát, a Megasztár 3. szezonjában 6. helyet elért énekesnőt, és vele rögzítették a Szeplős váll című dalt. A dal 2007-ben nagy sikereket ért el köszönhetően a megújult Petőfi Rádiónak és a frissen alapult magyar MTV-nek. A dalt és a zenekart is jelölték a 2008-as Fonogram-díjkiosztón. A siker ellenére a zenekar tagjai inkább a Kaukázusra akartak koncentrálni, ezért a Magashegyit jegelték, és Bocskor Bíborka is kiszállt az együttesből.
 
A Magashegyi Underground közel 12 hónap szünet után 2009-ben indult újra új zenekari felállással, Kardos nélkül, körülbelül a Kaukázus feloszlásával egy időben. Még ősszel stúdióba vonultak, és 2010 januárjában kiadták Szívtakarítás című EP-jüket, ami négy dalt tartalmazott, és a zenekar weboldaláról lehetett letölteni. A tervek szerint tavasszal jelent volna meg első nagylemezük, de az Ezer erdő végül 2010. október 29-én debütált a Tom-Tom Records gondozásában. Az album szövegeit a Péterfy Bori & Love Bandből és az Amorf Ördögökből ismert Tariska Szabolcs írta. Az album legsikeresebb dala a Metróhuzat című szám lett, ami tévés és rádiós listákon egyaránt jól szerepelt.
 
Az albumot 2011. január 29-én egy ingyenesen letölthető 8 számos tükörlemez, az Ezer város követte, amin eddig kiadatlan felvételek, B-oldalas dalok és friss remixek szerepeltek. A zenekar 2011 áprilisában kiadott egy Ragyogás című kislemezt is, a második Tegnapután című nagylemez egészen 2013 májusáig váratott magára. A lemezen közreműködött a 30Y frontembere, Beck Zoltán, és az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter is. 2015-ben érkezett meg a Szemszavak középlemez, év végén pedig a Vágta című dallal jelentkeztek, ami a 2016-os harmadik nagylemezük, a Talált tenger előfutára volt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek