Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Lukas Graham

Alakulás éve: 2011   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Lukas Graham dán pop-soul zenekar 2011-ben alakult Koppenhágában. A banda tagjai: Lukas Forchhammer (énekes), Mark Falgren (dobos), Magnus Larsson (basszusgitáros)
 
Lukas Christianiaból, egy Koppenhága közepén található autonóm művészeti közösségből származik, ott fejlesztette ki sajátos, nagyon őszinte és kemény hangvételű dalszerzői tehetségét. Klasszikus zenei képzettséget a Copenhagen Boys' Choir tagjaként szerzett, zenei világát az ír folk gyökerekkel és a hip-hop iránti szenvedélyével szélesítette. Egy jól megkülönböztethető költői képességgel bír, amellyel rabul ejti hallgatóit, és az érzelmek teljes skáláját felvonultatja zenéjében. A gyerekszínészből lett énekes-dalszerző szerepelt a Krummerne című családi filmsorozatban, illetve több animációs filmben is szinkronizált, mint pl. Toy Story 2, Toy Story 3, The Lion King 3 vagy a Peter Pan.
 
Először házi készítésű videókat töltöttek fel a YouTube-ra, majd a Copenhagen Records lemezkiadó segítségével 2012-ben debütált a Lukas Graham album, amely meghozta a várva várt sikert Dániában. Ezután egész Európában felfigyeltek tehetségükre, 2013-ban a Warner Bros. Records társkiadójukká vált. A zenekar legnagyobb slágere a 7 years, amelynek hivatalos videója átlépte az 1 milliárd megtekintést a YouTube-on.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek