Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Lotfi Begi

Alakulás éve: 2000       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
Lotfi Behnam 1982. február 14-én született Teheránban.
 
Begi még gyermekként költözött családjával együtt Magyarországra, de sohasem felejtette el, honnan érkezett. Zenei világának színessége is talán éppen ennek a multikulturális háttérnek köszönhető. Szülei ugyanis nagy figyelmet fordítottak gyermekük zenei neveltetésére: kezdetben furulyázni tanult, aztán megpróbálkozott a hegedüléssel is, majd végül a trombitánál kötött ki. "A mamám hegedű tanár volt, ám hamar kiderült, hogy ez a hangszer nem igazán nekem való, annál inkább a trombita, amin 10 évig játszottam. Az egész gyerekkoromat a zene töltötte ki".
 
Még szinte kölyökként, 16 évesen próbálta ki a DJ-pultban magát, és azonnal kiderült, hogy őstehetségről van szó. Az első, kisebb klubokban szerzett tapasztalatok után letette első saját mérföldkövét a hazai könnyűzenei életben: 2000-ben elindította a Pulzárt, ami az első olyan rádiós műsor volt Magyarországon, melyben a 21. századi elektronikus zenei paletta csaknem minden színe és java felvonult.
 
A Mayday himnuszok ismertté tették, szettjeivel eljutott Japánba, Londonba és Hollandiába, de egy idő után megunta a közeget, és úgy érezte, ennél többre vágyik. 2008-ban Walkó Csabával közösen megalapította a Compact Disco-t, annak jelenleg is a billentyűse, 2012-ben ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ugyanakkor nem szakadt el a DJ-zés világától sem, számos, a hazai popvilágból érkező remix felkérésnek tesz eleget.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek