Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Lordi

Alakulás éve: 1996   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Lordi finn hard rock/heavy metal zenekar. Jellemző rájuk szörnyekre, zombikra emlékeztető színpadi jelmezük, és a koncertjeiken látható pirotechnikai, és egyéb effektek felhasználása.
 
Ahhoz, hogy megismerjük a finn Lordi csapatát, egészen 1991-ig kell visszamennünk az időben, amikor is Tomi Putaansuu, vagyis Mr. Lordi kilépett egy kis helyi bandából, mert az nem tolerálta a KISS iránti rajongásából fakadó teátrális színpadi viselkedését. Az alakulóban lévő csapat tagjai, hogy ihletet kapjanak, első próbájuk alkalmával elmentek egy KISS koncertre, Stockholmba. Azután, mikor egy rosszul sikerült szerződés szinte teljes anyagi csődbe vitte őket, 2002-ben végre megkapták a lehetőséget az első kislemezük rögzítésére, majd jöhetett is a bemutatkozó lemez, a Get Heavy, ami 66 ezer példányban kelt el csak Finnországban. A lemez teljes bevételét jelmezekre és maszkokra költötték, hogy innentől kezdve már senki ne láthassa maszk nélkül őket. Még az interjúkra is beöltözve érkeztek, de ha erre mégsem volt mód, a kamera csak háttal vehette őket. Ezekben az időkben jelentette ki Mr. Lordi azt, hogy ha nem létezne a KISS, valószínűleg soha nem alakult volna meg a Lordi.
 
A banda 2006-ban történelmet írt, amikor az általuk képviselt Finnország először nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, a Hard Rock Hallelujah című számmal. A zenekar nagy elismerésnek örvend Amerikában, Japánban, Franciaországban, Németországban, Finnországban, és szerte Európában. A 2008-as Dark Floors című horrorfilmjük arany DVD lett Finnországban.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek