Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Linkin Park

Alakulás éve: 1996   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
A Linkin Park egy nu metal, alternatív rock, hard rock zenekar Agoura Hillsből. A bandát három középiskolás barát alapította: Mike Shinoda, Brad Delson és Rob Bourdon. A középiskola után a fiúk nagyobb hangsúlyt fektettek a zenére, csatlakozott Joe Hahn, Dave "Phoenix" Farrell és Mark Wakefield. Az együttes a Xero nevet kapta. 1996-ban Shinoda saját otthoni stúdiójában készítették el demófelvételüket, mely négy számot tartalmazott, de nem sikerült kiadót találniuk. A sikertelenség és a haladás hiánya arra késztette Mark Wakefield-et, az akkori énekest, hogy elhagyja az együttest. Később Farrel is kilépett, hogy a Tasty Snax-szel és más zenekarokkal turnézzon tovább. Miután a Xero számottevő időt eltöltött Wakefield utódjának keresése miatt, felvette az új énekest, Chester Benningtont, akit Jeff Blue, a Zomba Music alelnöke szervezett be az együttesbe 1999 márciusában. Ezután felvették a Hybrid Theory nevet, mert a Xero foglalt volt.
 
A Bennington és Shinoda által kevert ének, illetve rap segített újraéleszteni az együttest, s arra ösztönözte őket, hogy dolgozzanak egy új anyagon (lemezen vagy demón). 1999-ben az együttes kiadta újabb demóját, a Hybrid Theory EP-t. A Linkin Park „reneszánszának” tetőpontja az volt, amikor ismét nevet változtattak ugyanabból az okból mint először, Hybrid Theory-ról Linkin Parkra, a Santa Monica-i Lincoln Park előtt tisztelegve. Ezen változtatások ellenére az együttesnek igyekeznie kellett, hogy lemezszerződést kapjon. Miután a nagyobb lemezkiadók megint elutasították őket, a Linkin Park újra Jeff Blue-hoz fordult segítségért. Jeff Blue (ekkor már a Warner Bros. Records alelnöke) felülvizsgáltatta az ügyet, és sikerült aláíratni egy lemezszerződést a fiúknak 1999-ben. Utána a Warner Bros. Records oldalán az együttes kiadta az áttörő albumát, a Hybrid Theory-t.
 
Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A 2000-ben megjelent debütáló, Hybrid Theory című album világszerte több mint 24 millió példányban kelt el, ezért az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetségétől (RIAA) az album 2005-ben gyémántlemez minősítést kapott.
 
A Linkin Park stílusának fő befolyásoló zenekarai a Nine Inch Nails, a Deftones, a The Roots és az Aphex Twin. Egyedi hangzása több műfaj összekovácsolásával jött létre, mint például a rap metal, a hip-hop, az alternatív metal és különböző elektronikus zenék. A stílusuk egyaránt tartalmazza a metal agresszív jellemzőit valamint a popzene lágy, romantikus világát. A zenéjükben alapnak számít a gitár, a dob, a basszusgitár és az ének. Gyakran lehet hallani billentyűs hangszereket, és a zenekar gyakran alkalmaz elektronikus effekteket, programozott szintetizátort és különböző dobgépeket, ezért újabb dalaik főleg az elektronikus rock műfaj alá tartoznak.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek