Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Leander Kills

Alakulás éve: 2015       Facebook
Zenei stílus: Metal
Köteles Leander 1985-ben született Kalocsán. Kisgyerek kora óta érdekli a zene: 5 évesen kezdett el zongorán játszani, de tud basszusgitározni is apja révén, aki 26 éves korában szintén basszusgitározott és énekelt egy rockzenekarban. Leander 15 évesen zenekart alapított, és akkorra már az elektromos gitár is bekerült az arzenáljába. 19 évesen költözött Budapestre, ahol közgazdász marketing szakmenedzseri diplomát szerzett.
 
Karrierjének első fontos mérföldköve a 2009-ben zenés videóként publikált Csak Te és Viharom Tavaszom dalok, melyek komoly rajongóbázist szereztek az alkotónak és komoly szakmai elismerést is hozott számára. Az egyszemélyes projectből hamar zenekar formálódott először Leander, majd Leander Rising néven, mely zenekar két albumot jelentetett meg. A Szívidomár/HeartTamer a Sony Music gondozásában 2012-ben három különböző – amerikai, európai, magyar – változatban látott napvilágot. A lemezen az amerikai Megadeth és Nevermore zenekarok gitárosai mellett egy különleges duett is helyet kapott Sharon den Adel (Within Temptation) közreműködésével. Az Öngyötrő című második album a Hear Hungary gondozásában jelent meg 2014-ben és a zenekar megnyerte A Dal 2015 akusztikus különversenyét a Lőjetek fel című dallal. Óriási elismerés volt Leander számára, hogy a 2015. augusztus 20-i tüzijáték alatt felcsendülhetett a Viharom, tavaszom című dala.
 
2013 szeptemberében megalakitotta az Amigod zenekart, mely 2015 októberében jelentette meg Love Story című albumát, melyet az A38 színpadán mutattak be. Az előadásról a Petőfi TV koncertfilmet forgatott. Az album első kislemeze, a Hősöd című dal révén nevezettek voltak a VIVA év dala versenyében. A második kislemez, a Love Story országos rádiójátszást ért el.
 
2015 novemberében alakította meg a Leander Kills zenekart, mellyel 2016 márciusában kiadta a Túlélő című albumot, ami az eladási lista élén nyitott. Később országos turnéra indultak és a legnagyobb nyári fesztiválokra is eljutottak.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek