Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kocsis Tibor

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Kocsis Tibor 1981. szeptember 1-jén született Kecskeméten.

16 éves volt, amikor édesanyja elhunyt, édesapja nevelte fel. Két testvére van, egy nővére, Lilla, és egy húga, Liza. Az általános iskolát Lajosmizsén, a gimnáziumot Kecskeméten végezte, a Katona József Gimnáziumban érettségizett 2000-ben. Főiskolára Egerbe járt, az Eszterházy Károly Főiskolára, ahol Kommunikáció - művelődésszervező szakon végzett. Jó tanuló volt, sok tantárgyban jeleskedett, szülei emellett korán felfedezték a zene iránti kiemelt szeretetét és rajongását. Kisgyerekkorától fogva tanult zongorázni, gitározni, énekelni. Részt vett a helyi városi rendezvényeken, az amatőr színtársulatban is játszott, az énekkar tagja volt. Tanárai is felfedezték tehetségét, számos versmondó, mesemondó és énekversenyen nevezték őt, és szinte minden városi megmozduláson részt vett és énekelt. 17 éves korában, amikor énekhangja elérte a végleges formáját, úgy döntött, hogy komolyabban is szeretne az énekléssel foglalkozni, így beíratkozott a kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolába, ahol Harsányi Tímea, majd Banó Éva énektanároknál képezte a hangját. A komolyzenei alapokon nyugvó magánének mellett belekóstolt a musicalek és a könnyűzene világába is. Tanulmányait egészen főiskolás koráig, 2004-ig végezte.
 
22 éves volt, amikor 2003-ban jelentkezett egy akkor induló új tehetségkutatóba, a Megasztárba. Ekkor bár rendelkezett némi technikai rutinnal, de kevés színpadi tapasztalata volt. Beválogatták a legjobb 50 versenyző közé, így a nagy nyilvánosság előtt is megmutathatta tehetségét. A tévés elődöntőben végül nem jutott tovább, helyette Galambos Dorina és Mujahid Zoltán jutott be az élő show-ba. Mindeközben elvégezte a főiskolát, és a Kecskeméti Erdei Ferenc Művelődési Központban kezdett el dolgozni rendezvényszervezőként. Ekkor jött meg a kedve igazán a zenéléshez. Még ebben az évben énekelni kezdett egy helyi zenekarban, majd 2005 szeptemberében megalakította első saját zenekarát, a Soda Effect nevű formációt. A zenekar 2006 elején mutatkozott be a közönségnek, és nagy sikert aratott. Műsoruk főleg ismert és kedvenc előadóik dalait tartalmazta, saját feldolgozásban.Koncertműsorukkal eljutottak az ország különböző pontjaira, főiskolai és egyetemi bulikba, városi rendezvényekre.
 
2006-ban úgy döntött, hogy Budapestre költözik, ott keres munkát, és mellette folytatja a zenélést. Kisebb kitérők után 2007-ben kezdett el dolgozni a Szerencsejáték Zrt.-nél, ahol sorsolási menedzser volt. Mellette működött a Soda Effect zenekar is. Nem sokkal Budapestre költözése után kezdték el keresni a jelentkezőket az RTL Klub új tehetségkutató műsorába, a Csillag születikbe. Úgy döntött, hogy benevez a műsorba, ahol a nézők szavazatai alapján továbbjutott, és a legjobb 12 produkció között folytathatta a versengést. Végül a döntő előtti adásban, az 5. helyen távozott a versenyből. Tibi a verseny során ismerkedett meg Janicsák Vecával, akivel azóta is jó barátságot ápolnak. Zenekarával tovább járták a klubokat és koncerttermeket, de a távolság véget vetett az együttműködésnek. A Soda Effect zenekar végül 2009-ben feloszlott. Tibi egy időre felhagyott az énekléssel, és tovább dolgozott civil szakmájában.
 
Figyelemmel kísérte az X-Faktor első évadát, és 2011-ben úgy döntött, ő is megpróbálja újra, így jelentkezett a tehetségkutató második évadába. Robbie Williams: I Will Talk And Hollywood Will Listen című dalával nagy sikert aratott a mentorok körében, majd a mentorházban Malek Miklós mentor választása alapján bekerült az élő show-ba. Így Gyurcsík Tiborral és Tarány Tamással ők képviselték a 25 év felettiek mezőnyét. A verseny során egyszer párbajozott, ahol Lil C-vel szemben jutott tovább. Végül a 2011. december 18-i fináléban Muri Enikőt győzte le, és a nézők szavazatai alapján ő lett az X-Faktor győztese.
 
2011. december 19-én megjelent Tibi első albuma, Az első X címmel, mely a műsorban elhangzott első 9 dalt és a Győztes dalt tartalmazta. A lemez dupla platinalemez lett, és 6 hétig vezette a Mahasz-listát. 2012 januárjában Tibor stúdióba vonult, és elkészült első dala, Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Major Eszter szerzeménye, a Lásd a csodát. A dal nagy sikert aratott, és a rádiók egyik kedvence lett. Ezt követően Rakonczai Viktor producer segítségével dolgozni kezdett első önálló albumán. A lemez végül 2012. július 9-én jelent meg az iTunes-on, majd 2012. július 16-án kereskedelmi forgalomban. A lemez első helyen nyitott a Mahasz listán. Még ebben a hónapban, 2012. július 24-én debütált az első videoklip, a Lásd a csodát. 2012. december 22-én került adásba az RTLII műsorán Kocsis Tibor élő koncertje, Egy este Kocsis Tiborral címmel. A koncerten elhangzott a bemutatkozó album összes nagy slágere, többek között a Hagyjál! című dal, melyben Tibor duettpartnere Tóth Gabi énekesnő volt.
 
Tibi 2013 nyarán ismét stúdióba vonult, és elkezdett dolgozni második szólólemezén. A lemez egyfajta összegzése is volt az elmúlt két évnek, szerepeltek rajta korábban már nyilvánosságra került dalok (pl. az Egy Este...-koncerten először felcsendült Meglepetés, az X-Faktorban elhangzott Legyen ünnep, a Goldhanddel közös U Saved Me, vagy a Legenda című műsorban elhangzott Kovács Kati-dal, az Add már, Uram, az esőt!), ám zömében új dalokat tartalmaz. A lemez címadó dala, az Új holnap először az X-faktor egyik vasárnapi adásában, 2013. december 1-jén hangzott el. Ezzel párhuzamosan a lemez egy másik dala, a Helló Budapest! lett a Juventus Rádió azonos című reggeli műsorának indulója. 2013. december 15-én Tibor az X-Faktor döntőjén is fellépett a másik két győztessel, Vastag Csabával és Oláh Gergővel, ahol előadták A legszebb játék című dalt, melynek dalszövegét közösen szerezték. Az album végül 2014. január 23-án jelent meg az iTunes-on és fizikai formában egyaránt.
 
Az Irány az élet és az Új holnap után 2016 őszén megjelent harmadik szólólemeze 3 címmel. Az albumon szereplő tizenegy dal sokszínűen mutatja be Tibi zenei világát, aki a legtöbb számban szövegíróként vagy dalszerzőként is közreműködött. A 3 távolról sem csak a retróról szól, nosztalgikus helyett sokkal inkább letisztult és modern hangzásra törekedtek az alkotók. Úgy érzik, témaválasztás és hangvétel szempontjából is kifejezetten sokrétű album született.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek