Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Knoll Gabi

Alakulás éve: 2009       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Knoll Gabriella (1992. január 16.) énekesnő, dalszerző.
 
A zene kiskorától jelen van az életében, csellón, zongorán és gitáron is remekül játszik. 3 évig az Egy Másik Zenekar énekesnője volt. A csapat karrierje 2012-ben Jó reggelt, Élet című daluk hatására kapott szárnyra. A dalt az MR2 Petőfi Rádió és a magyar MTV is műsorára tűzte. Ezt 2013-ban két további videoklip követette, melyek közül Katatón Dal című számukat A Dal 2013 30 legjobb pályamunkája közé választották.  
Gabi 2013 márciusában egy rögtönzött youtube szólóelőadás keretében feldolgozta a 2013-as magyar Euróvíziós Dalfesztivál nyertes ByeAlex Kedvesem című dalát, és innentől kezdve önálló énekesnőként is kiemelt figyelmet kapott.
 
Ez év októberében elénekelhette Pásztor Annával az HBO-n futó Társas játék című sorozat második évadának főcímdalát. Számos önálló fellépése, köztük a világhírű Tegan and Sara formáció koncertjét nyitó akusztikus szettje egy szélesebb közönséggel ismertette meg az időközben céltudatos előadóvá érett Knoll Gabit. Ennek visszhangjaként kereste meg az énekesnőt az amerikai Steve Horner és Mike Previti szerzőpáros. Hármasban megalkották a Sweet Memories-t, mely bekerült A Dal 2014 30 legjobb dala közé. A Dal 2018 műsorába Nobody to die for című dalával jutott be, a zenét Gabival közösen Burai Krisztián és Stanislav Bendarjevsky szerezte, a szöveget pedig az énekesnő írta.
 
Gabit a mai előadók közül leginkább MØ, Elliphant, AlunaGeorge, Banks, Flume, Bonobo és Rihanna munkássága inspirálja.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek