Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kitaro

Alakulás éve: 1975   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Világzene
Kitaro (eredeti nevén Takahasi Maszanori) (Tojohasi, 1953. február 4.) japán zeneszerző, előadóművész.
 
Középiskolai évei alatt barátaival megalapította az Albatross nevű zenekart, amivel különféle rendezvényeken és klubokban léptek fel. Először gitáron játszott, majd billentyűs lett, de ez idő alatt ismerkedett meg a dobbal és a basszusgitárral is. Az érettségi után Tokióba költözött.
 
Az 1970-es évek elején csatlakozott a Far East Family Band nevű zenekarhoz, mellyel külföldi turnékra indult. Európai útjuk során ismerkedett meg Klaus Schulzével, aki azelőtt a Tangerine Dreamben dobolt, de elismert szintetizátor-játékossá vált. Schulze volt a producere az együttes két albumának is és adott néhány hasznos tanácsot Kitarónak, hogyan használja a szintetizátort. 1976-ban kivált az együttesből és felkeresett több ázsiai országot (Kínát, Laoszt, Thaiföldet és Indiát).
 
Kitaró 1977-ben tért vissza Japánba. Első két albuma, a Ten Kai és a From the Full Moon Story a new age mozgalom kultuszdarabjaivá váltak. Első fellépése Sindzsukuban volt, Tokióban. Kitaró szintetizátorán 40 különböző hangszert szólaltatott meg. A világsikert számára azonban az 1980-as, A Selyemút című NHK-sorozat hozta meg, melynek zenéjét ő szerezte. 1986-ban szerződést kötött a Geffen kiadóval, melynek köszönhetően lemezei a világ minden pontján megjelenhettek. Több zenésszel is dolgozott együtt, így Micky Harttal (Grateful Dead) és Jon Andersonnal (Yes). 1994-ben Golden Globe-ot kapott az Ég és föld című filmhez írt zenéjéért. Tizenhat alkalommal jelölték Grammy-díjra, melyet 2000-ben meg is nyert, a Thinking of You című albumával.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.