Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kerozin

Alakulás éve: 1996       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Kerozin egy magyar könnyűzenei együttes, 1996-ban alakult Debrecenben. A csapat tagjai egy hangstúdióban találkoztak először, ahol az angol szakos egyetemi hallgató Axel hangtechnikusként dolgozott, és szabadidejében különböző együttesekkel készített felvételeket. Előtte egy rockegyüttesben énekelt és tv-műsorokat vezetett több vidéki televízióban. Mosquito akkor épp egy szinti-pop banda billentyűseként működött, melynek tagjai felkeresték ezt a stúdiót, hogy rögzítsenek pár dalt. A közös stúdiómunka annyira megtetszett nekik, hogy a felvételek után közösen kezdtek el dalokat írni, majd Overdrive néven együttest alapítottak. Dalaikkal sok kiadót felkerestek, de érdemleges választ sehol nem kaptak. Végül Mosquito egy régi ismerőséhez, a Joyride Produceri Irodánál dolgozó Tabár Istvánhoz, az egykori Exotic lelkéhez fordult segítségért. Zenéjükre nagy hatással volt a rave korszak, amely a későbbi Kerozin albumokra is rányomta bélyegét.
 
Egy fellépés alkalmával a Kismalac, Kismalac engedj be! felkiáltással kezdték el hergelni a közönséget. A buli után már másnap munkához láttak és 1998 nyarán megszületett a Kismalac című dal. Ezzel egy időben nevüket Kerozinra változtatták. 1998 novemberében megjelent első albumuk Kismalac címmel a BMG kiadó jóvoltából. 1999 februárjában megjelent az album második kislemeze a Dá, dá..., majd ezt követte júniusban a Full House téboly című dal, ősszel elkészítették a Durva didi című albumot. 2000. február elején kiadták az albumról a Durva Didi, majd a Hugacsaka című kislemezt. Ezután az egykori Adriano Celentano dalt, az Azzurro-t dolgozták fel. A klipforgatás utáni napon 2000. szeptember 29-én autóbalesetet szenvedtek, Axel súlyos sérülései miatt a bulik egy időre szüneteltek. Ez idő alatt Mosquito megírta az általuk segített Desperado együttes első nagylemezének zenei anyagát. Miután Axel felépült, 2001 júliusában kiadták a harmadik nagylemezt beharangozó a Halál a Májra! című kislemezt Abaházi Csaba, a legendás Sing-sing együttes egykori énekesének vendégszereplésével. 2001 novemberében jelent meg a Kerozin harmadik albuma Ki a góré? címmel. Ezután a Nelly az elefánt kislemez következett, majd 2002 nyarán az együttes az élő koncert erejéig négytagúra bővült egy gitárossal és egy dobossal; Guantanamera klipjében már a négyes formáció látható. 2002-ben és 2003-ban a Kerozin zárta a Sziget fesztivál programját a Popszínpadon. 2002 őszén elkezdődtek a negyedik album felvételei, melynek témája az eddig ismeretlen oldaláról mutatta be az együttest. Az album címe: Boldog Karácsonyt!, és csak korlátozott példányszámban jelent meg. Emellett a Kerozin nagyban közreműködött a Desperado együttes Gyere és álmodj! című albumának megjelenésében. Az együttes 2003 nyarán megívást kapott a TV2 Dalnokok Ligája című műsorába. 2003 végén az együttes tagjai között zenei stílusbeli ellentétek és a külső munkák összeegyeztethetetlensége miatt ellentétek szövődtek, ezért külön-külön folytatták karrierjüket.
 
Axel ekkor egyedül vette kezébe az új együttestagok verbuválását, Mosquito, a csapat addigi szintise pedig különböző zenei produkciók producereként a stúdiómunkáknak szentelte ideje fő részét. 2004 nyarán az új zenei stílussal és új kislemezzel, Bonnie&Clyde-dal jelentkezett az együttes, majd 2005 végén elkezdődtek az együttes új albumának munkálatai. Novemberben elkészült a Mindhalálig Party! című kislemez. 2006 tavaszán a Hip Hip Hurrá! című kislemez került a boltokba, amin a csapat teljesen felhagyott az addigi digitális hangzással. 2006 nyarán jelent meg a Kerozin együttes első rockalbuma A Rémálom visszatér! címmel. Novemberben jelent meg a Bocsáss meg! című kislemez, amelyben a csapat bocsánatot kér minden eddigi „disznóságáért”.
 
A többszörös arany- és platinalemezes Kerozin az évek alatt 5 albumot és 15 maxi lemezt jelentetett meg. Az együttes három albumát is Aranyzsiráf díjra jelölték.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek