Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kelly Rowland

Alakulás éve: 1997       Facebook
Zenei stílus: R & B
Kelendria Trene Rowland (Atlanta, Georgia, 1981. február 11. –) Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, táncos- és színésznő.
 
Kelly Rowland az egyesült államokbeli Atlantában született, hétéves volt, amikor anyja otthagyta alkoholista apját, ezek után nem sokkal Houstonba költöztek, ahol zenei karrierje is kezdetét vette. Beyoncéval valamint több iskolatársával együtt egy zenés-táncos csoport, a Girl's Thyme tagja lett. Első komoly szereplésük a Star Search vetélkedő volt, amelyet elvesztettek. A műsor után Beyoncé apja, Mathew Knowles otthagyta munkáját, hogy saját kezébe vegye az zenekar menedzselését. Ebben az időszakban költözött Kelly a Knowles családhoz. 1993-97 között helyi rendezvényeken és különböző r&b előadók koncertjein léptek fel vendégként. Nevüket mindeközben Destiny's Childra változtatták. Folyamatosan jártak meghallgatásokra, illetve lemezcégeknél próbálkoztak, míg végül a Columbia Records szerződést nem kötött velük.
 
1997-ben a Destiny's Child kiadta első önmagukról elnevezett debütáló albumát. A nagy áttörést és világsikert viszont a következő lemez, az 1999-ben kiadott, többszörös platina minősítésű The Writing's on the Wall hozta meg a csapatnak. A Destiny's Child együttes 1999-től 2005-ig óriási sikereket ért el amerikában és világszerte egyaránt. 2005-ben még kiadtak egy válogatáslemezt, azóta viszont mindegyik csapattag saját szólókarrierjét építi. Hivatalosan az együttes sohasem oszlott fel, fenntartva annak a lehetőségét, hogy egyszer újra összejönnek. Az amerikai Billboard magazin szerint ők voltak a valaha volt harmadik legnagyobb trió.
 
Kelly szólókarrierje 2002-ben kezdődött, amikor kiadta első albumát Simply Deep címmel. A felvételen szerepelt a híres rapper Nelly és Kelly jelentős kislemeze a Dilemma is, ami Grammy-díjat nyert. A Simply Deepről még három maxi került kiadásra: Stole, Can't Nobody, és Train On Track címmel. Miután a Destiny's Child ismét feloszlott, 2007-ben kiadta második szóló albumát a Ms. Kelly-t. Az album nem tudta megismételni elődje sikerét. Két híresebb maxi jelent meg a lemezről: a Like This, illetve a nemzetközi sláger Work. 2009-ben újra világsikert ért el, amikor David Guettaval együtt kiadta a When Love Takes Over című felvételt. A Guettával közösen alkotott szám több mint húsz országban vezette a toplistát, illetve Grammy-díjra is jelölték. Rowland és Guetta 2010-ben újabb maxit adott ki Commander címmel. Ez volt Rowland harmadik listavezető dala a Billboard Dance Club Songs Charton, illetve az első szám harmadik albumáról, amely a Here I Am címet kapta.
 
Karrierje során eddig szólóban 40 milliót, míg a Destiny's Childdal további 60 millió lemezt adott el globálisan.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek