Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Katy Perry

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Katheryn Elizabeth Hudson, művésznevén Katy Perry (Santa Barbara, Kalifornia, 1984. október 25. –) amerikai énekesnő és dalszerző, a jelenkori popzene egyik kiemelkedő alakja.
 
Szüleitől szigorú keresztény nevelést kapott, gyermekkora legnagyobb részét templomi kórusokban való énekléssel töltötte. 2001-ben jelent meg első stúdióalbuma Katy Hudson néven a Red Hill Records kiadó gondozásában. Az album óriási bukás volt. 2002-ben Los Angelesbe költözött, hogy zenei karrierjét egyengesse, több lemezkiadó céghez is leszerződött az évek során, azonban a sok sikertelenség miatt, azok végül mindig megváltak tőle. Az Island Records javaslatára vezetéknevét megváltoztatta Perry-re, hogy az emberek ne keverjék össze Kate Hudsonnal. 2007-ben szerződést kötött a Capitol Records kiadóval, mely meghozta neki a várva várt áttörést.
 
A 2007-es Ur So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó is felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Az áttörést végül a 2008-ban kiadott második stúdióalbuma, a One of the Boys hozta meg. Első kislemezei, az I Kissed a Girl és a Hot n Cold meghozták neki a világhírnevet. Harmadik nagylemeze, a Teenage Dream 2010-ben került kiadásra, további jelentős sikert hozva az énekesnőnek. Az óriási sikerre való tekintettel 2012-ben egy bővített kiadásban újra piacra dobta a lemezt Teenage Dream: The Complete Confection címen. Negyedik nagylemeze a Prism 2013-ban került a boltok polcaira, továbbra is nagy sikereket elérve világszerte.
 
Több díjjal is rendelkezik, azonban a zeneipar legelőkelőbb elismerését, vagyis Grammy-díjat eddigi karrierje során nem sikerült szereznie. Megdöntött négy Guinness világrekordot és a Forbes magazin is többször említi a legjobban kereső énekesnők között. Több parfümöt is piacra dobott, jelentős bevételt termelve. Sorrendben: Meow, Purr, Killer Queen, Royal Revolution, Spring Reign, Oh So Sheer (limitált kiadása a Killer Queen-nek), Mad Potion.
 
2012-ben kiadta első életrajzi filmjét Katy Perry: Part of Me címen. Magyarországon először 2010. október 1-jén koncertezett; fellépésével Teenage Dream című albumát népszerűsítette, valamint Budapest adott otthont Firework című dalának videoklipjéhez.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2