Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Katrina Leskanich

Alakulás éve: 1981   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Katrina Elizabeth Leskanich (Kansas, Topeka, 1960. április 10. –) amerikai zenész, énekesnő, a Katrina and the Waves zenekar frontembereként vált ismertté. Katrina az Amerikai Egyesült Államokban született, 5 testvérével itt is éltek, mígnem a család Európába nem költözött. Néhány évet Németországban és Hollandiában töltöttek, majd 1976-ban Londonba költöztek, ahol Katrina jelenleg is él.
 
Az együttes 1981-ben alakult, első sikereiket Kanadában aratták, majd a '80-as évek közepén a Walking on Sunshine egy csapásra világhírűvé tette őket. A '90-es évek végéig aktívak maradtak, sőt, utolsó dobásként megnyerték az 1997-es dublini Eurovíziós Dalfesztivált az Egyesült Királyságnak, Love Shine a Light című dalukkal. Bár sokáig slágerlistás volt ez a daluk is, a Walking on Sunshine, köszönhetően annak, hogy 45 filmben, sorozatban csendült fel, gyakorlatilag halhatatlanná vált.
 
2005-ben Katrina és a lett Renārs Kaupers volt a házigazdája a jubileumi 50. Eurovíziós Dalfesztivál ünnepségének, a Congratulationsnek. A Walking on Sunshine-t 2010-ben, a dal 25 éves évfordulója alkalmából sokan feldolgozták. Az énekesnő is ebben az évben adott ki új albumot önálló, illetve a Katrina and the Wavesszel közös dalaiból.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek