Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Katie Melua

Alakulás éve: 2003   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Jazz/Blues
Ketevan „Katie” Melua (Kutaiszi, Szovjetunió, 1984. szeptember 16. –) grúz származású brit énekesnő, dalszerző és zenész. Grúziában született, de 8 évesen Észak-Írországba, majd 14 évesen Angliába költözött családjával.
 
Stílusa a pop, pop-folk, dzsessz és blues kategóriájába sorolható. Úgy nyilatkozott, hogy mindig az a zene volt rá hatással, azok az előadók inspirálták zeneíráskor, akiket hallgatott – otthon Grúziában többek között a Queen vagy a Led Zeppelin, majd Angliában – a zeneiskola hatására – Joni Mitchell, Bob Dylan, Cat Stevens, Nick Drake, Tom Waits vagy Leonard Cohen.
 
Katie 2002 szeptemberében szerződött Mike Batt Dramatico Records nevű kiadójához, első két albuma, a Call Off The Search és a Piece By Piece egyaránt nemzetközi listavezető lett. 2006-ban ő volt az Egyesült Királyság legtöbb lemezt eladó énekesnője, Európában az európai énekesnők közül pedig az ő lemezeit vették meg a legtöbben. A The House címmel 2010-ben megjelenő albumát a kritikusok lenyűgöző hangzásúnak, izgalmasnak és drámainak jellemezték, s felkerült az európai toplisták élére. Hetedik albuma In Winter címmel jelent meg 2016-ban. A lemez kedvéért szülőföldjére, Grúziába utazott, hogy Gori város női kórusával készítsen felvételeket.
 
A lemezeken túl Katie Melua rekordokat döntő turnésorozattal és számtalan olyan nagyszerű pillanattal büszkélkedhet, mint amikor Nelson Mandeláért lépett egy színpadra bálványával, a Queennel, vagy amikor a királynőnek játszott, s vele vacsorázott a Buckingham Palotában.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek