Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Jessie J

Alakulás éve: 2005   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Jessica Ellen Cornish angol énekesnő, dalszerző 1988. március 27-én született Londonban.
 
11 évesen szerepet kapott a West Enden Andrew Lloyd Webber produkciójában, a Whistle Down the Wind-ben. 15 éves volt amikor megnyerte a Best Pop Singer díját a Britain's Brilliant Prodigies tv showban. 16 évesen tagja lett egy lánycsapatnak, a Soul Deepnek.
 
2006-ban aláírt a Gut Records kiadónál és elkezdett dolgozni első albumán, de a lemezkiadó csődbe ment mielőtt bármilyen anyagot is kiadott volna. Ezek után Jessie dalszövegeket írt olyan előadóknak, mint Chris Brown, Christina Aguilera vagy Miley Cyrus, akinek például a Party In The U.S.A.-t írta.
 
2010. november 18-án megjelent első kislemeze a Do It Like A Dude, amit eredetileg Rihannának írt, de a kiadója ragaszkodott hozzá, hogy ez legyen Jessie első kislemeze, így megtartotta, felénekelte és videoklipet is forgatott hozzá. A dal jól szerepelt, második lett a single chart-on. 2011. január 25-én megjelent B.o.B.-val közös száma, a Price Tag. A dal első volt az Egyesült Királyságban és az USA-ban is. Ez végre meghozta az énekesnőnek a várt sikert, ahogyan a nem sokkal később megjelenő debütáló nagylemeze is, a Who You Are. A korong február 25-én került a boltok polcaira és a toplistákon a második helyig jutott. A harmadik single a Nobody's Perfect lett, ezt követte a Who's Laughing Now, a Domino, majd pedig a nagylemez címadó dala, a Who You Are. Ez a dal különösen fontos az énekesnőnek, hiszen dalszövege igen inspiráló. Jessie úgy gondolja, hogy ez egy pozitív példa a fiatalok számára. A nagylemezre felkerült egy - az énekesnő számára - szintén nagyon fontos szerzemény, a Big White Room, melyet egy gyermekkori emléke ihletett. A dalt 17 évesen szerezte mikor kórházban volt, ahol megismerkedett egy fiúval, aki később elhunyt. Ebben az évben októberben elkezdte első turnéját, mely a Heartbeat nevet kapta. A koncertsorozat 50 show-ból állt, és 2012. szeptember 21-ig tartott. Az év végén még megjelent az Up című duett James Morrisonnal. A dal az énekes Awakening című nagylemezén kapott helyet.
 
2012 januárjában bejelentette, hogy második stúdióalbumán dolgozik, ami az Alive címet fogja viselni. Májusban megjelent David Guetta-val közös Laserlight című száma. A 2012-ben elkezdett albuma az Alive 2013 szeptemberében jelent meg. Közvetlenül a megjelenés után, 2013. szeptember 23-án megkezdte Alive turnéját Európában. Az album első kislemeze a Wild volt, ezt az It's My Party követte szeptemberben, majd decemberben a Thunder. 
 
Harmadik nagylemeze, a Sweet Talker 2014. október 13-án jelent meg. Az album első kislemeze a Bang Bang, melyben Ariana Grande és Nicki Minaj is közreműködik. A szerzemény hatalmas sikert lett, több hétig első volt az iTunes-on. A korongról olyan kislemezek kerültek még ki, mint a Burnin' Up és a Masterpiece.
 
Elmondása szerint a legszebb és legbüszkébb pillanat az életében az volt, amikor meghívták az olimpiai záróünnepségre, amely augusztus 12-én került megrendezésre Londonban. 
 
2012 szeptemberében jelent meg első életrajzi könyve, melynek a Nice to Meet You címet adta. 
 
2013-ban részt vett a Red Nose Day kampányban, március 15-én megvált hajkoronájától és a teljes bevételt egy - a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő - alapítványnak adományozta.
 
Az Egyesült Királyságban 2012-ben indult a The Voice UK című tehetségkutató műsor. Jessie-t felkérték, hogy mentorkodjon Tom Jones, Danny O'Donoghue és will.i.am mellett. 2013-ban még visszatért a mentori székbe, azonban az évad végén Danny O'Donoghue és Jessie is bejelentette távozását. 2015-ben felkérték, hogy legyen zsűritag az ausztrál The Voice-ban Ricky Martin, Delta Goodrem és a Madden testvérek mellett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek