Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Janicsák Veca

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Janicsák Veca (születési nevén Janicsák Veronika, Budapest, 1989. október 19. –) Fonogram-díjas magyar énekesnő. Édesapja a Z’zi Labor frontembere, költő, író, producer, édesanyja iparművész.
 
Veca már gyerekkorától énekesnőnek készült. Iskolai énekversenyeket nyert, ahol csak tanárai elindították, sikerrel szerepelt. Középiskolai zenekarával, az Umszki Banddel egy verseny díjaként fellépési lehetőséget nyert, így már 15 évesen a Sziget fesztiválon énekelhetett, és rendszeresen lépett fel édesapja zenekara, a Z’zi Labor koncertjein is.
 
A nagyközönség a 2007-es Csillag Születik műsorban ismerhette meg. Az akkor 18 éves énekesnő a középdöntőben esett ki. A műsort követően gyermekkori barátjával, Wagner Emillel megalakította a Pop & Roll zenekart, amely főként saját szerzeményeiket adta elő, melyekhez Veca írt angol szövegeket. Ekkor már több filmzene magyar változatát vele készítették. A Nickelodeon (MTV Networks, Viacom) csatorna felkérésére ő énekelte több film és sorozat főcímdalát, többek között a Tök Éretleneket, mely tini sorozatban Emma Roberts magyar énekhangját adta.
 
2010-ben elindult az X-faktor című produkcióban, mely által Janicsák Veca néven ismerte és szerette meg a közönség. A mentorok már az első alkalommal elragadtatva beszéltek személyiségéről, hangjáról. Egyértelmű továbbjutóként engedték a középdöntőbe, a Mentorok Házába, majd az élő adásba is. Az X-Faktor legjobb női énekeseként a negyedik helyezést érte el.
 
A televíziós ismertségnek köszönhetően Ákos tavaszi Aréna-koncertjére hívta el egy duettre, Edvin Marton a Budapesti Nyári Fesztivál keretében tartott koncertjén látta vendégül, mi több, Seal júliusi Aréna-koncertje előtt is Veca szórakoztatta a nagyérdeműt egy unplugged előadással. A 2011-es Szigeten a Magyar Rádió felkérésére az MR2 Szimfonik Live koncerten lépett fel, majd a 2012-es Illés Lajos emlékkoncerten és az Opera szilveszteri gáláján is énekelt.
 
Első önálló albuma, a Veca Világa címmel jelent meg, amit 2011 novemberében nagyszabású koncerten mutatott be a Papp László Budapest SportArénában. Második nagylemeze az Édes szavakkal 2013 ősze óta érhető el.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek