Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Infected Mushroom

Alakulás éve: 1996   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
Az Infected Mushroom Erez Eisen és Amit Duvdevani, a pszichedelikus trance legnagyobb mestereinek világhírű elektronikus zenei projektje. Műfajában egyedülálló, a pszichedelikus trance világában egyeduralkodó izraeli formáció. Baljós hangvételű, nem evilági utazásra csábító, hallucinogén ütemeik és dallamaik a kilencvenes évek közepe óta tartják rabságban a rajongókat.
 
Eisen és Duvdevani Shidapu & Duvdev néven kiadott munkái után ráunt a lakossági trance kínálta könnyed boldogságra, és az elektronikus zene kevésbé konvencionális, az avatatlanok számára nehezen megemészthető, ugyanakkor hiperszuggesztív erőihez fordult. Az Infected Mushroom 1999-ben a The Gathering című albummal mutatkozott be, mely sikerének köszönhetően nemcsak a különleges elektronikus zenei világnézettel rendelkező párosra, hanem az egész közel-keleti térséget elektronikus vonalon uraló psytrance mozgalomra is felfigyelt a mainstream e-zenei kultúra. A programadó The Gathering után a klasszikus zenei elemekkel megbolondított Classical Mushroom album következett, majd jött a 2001-es B.P. Empire lemez, mellyel Eisenék rövid időre kiírták magukat a mainstreamből, hogy az underground elektronika sötét katakombáiban kalandozva mélyítsék el a psytrance világáról eddig alkotott gondolataikat. A rövid ideig tartó meditáció rendkívül jótékony hatással volt az Infected Mushroom tagjaira, akik két évvel később eddigi legformabontóbb, legsokszínűbb és a rajongókat is zavarba ejtő dupla-albumukkal, a Converting Vegetarians-szal tértek vissza, majd 2009-ben jött a Legend of the Black Shawarma, rajta a Doors Riders on the Stormjából készített átirattal. A 2012-es Army of Mushrooms lemezen a pszichedelikus trancezenét már dubsteppel, house-szal és drum and bass-szel is vegyítették. Ennek egyik leghíresebb darabja a Foo Fighters zenekar The Pretenderjének feldolgozása. A három darab Friends on Mushrooms kislemezt egyesítő album 2015 elején jelent meg Steve Aoki Dim Mak kiadójának gondozásában.
 
12 nagylemezük jelent meg idáig, 2013-ban közreműködtek Lady Gaga Artpop című lemezén, a DJ Mag minden idők legmagasabban jegyzett psytrance produkciójának minősítette őket, a brit DJ Magazin pedig a világ 10 legjobb DJ-je közé választotta a duót.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.