Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Hozier

Alakulás éve: 2008   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Egyéb zene
Andrew Hozier-Byrne énekes, dalszerző 1990. március 17-én született az írországi Greystonesban.  
 
2008 és 2012 között tagja volt az ír kóruscsapatnak, az Anúnának. A kórus 2012-ben megjelent Illuminations címre keresztelt albumán szólót énekelt. Az Anúnával Norvégiában és Hollandiában turnézott.
 
2013. szeptember 13-án jelentette meg Take Me To Church címre keresztelt kislemezét, melyen a címadó dal mellett olyan szerzemények kaptak helyet, mint a Like Real People Do, az Angel Of Small Death & The Codeine Scene és a Cherry Wine. A címadó Take Me To Church meg is hozta az áttörést a zenésznek, egy csapásra megismerték a nevét világszerte. A dalt 2014 márciusában a From Eden, majd az év májusában a Sedated követte. A siker nem is váratott sokat magára, Hozier egy igen sikeres turnét tudhatott maga mögött, mire megjelentette saját magáról elnevezett bemutatkozó lemezét 2014. szeptember 19-én a Rubyworks Records gondozásában.
 
2014 decemberében a Take Me To Churchöt jelölték az 57. alkalommal megrendezésre került Grammy-díjátadón az Év dala kategóriában, ám a jelölést nem sikerült díjra váltania, azonban volt alkalma Annie Lennox társaságában előadni a szerzeményt az ünnepségen. 2015 márciusának közepén megjelent kislemezként a Work Song, melyet májusban a Someone New követett. Bemutatkozó albuma sikerességét jelzi az a tény is, hogy a Hozier a European Border Breakers Awards díjátadón megnyerte az Év albumának járó díjat.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek