Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

H.E.A.T

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A H.E.A.T svéd hard rock zenekar 2007-ben alakult Upplands Väsbyben, a Dream (Jona Tee, Dave Dalone, Kenny Leckremo) és a Trading Fate (Don Crash, Jimmy Jay, Eric Rivers) bandák egyesülésével.
 
Az együttes Peter Stormare lemezkiadójához, a StormVoxhoz szerződött, és 2008-ban megjelent a H.E.A.T. című debütáló album, amit a Freedom Rock követett. 2007-ben a Toto előzenekaraként, a következő évben pedig a Sabaton és Alice Cooper előzenekaraként léptek fel, valamint abban az évben a Sweden Rock Festivalon is felléptek. Elnyerték az Årets nykomlingar díjat, amelyet a P4 svéd rádióállomás a hallgatók szavazatai alapján oszt ki az év legjobb új előadójának. A zenekar részt vett a Melodifestivalen 2009-en, az éves Eurovíziós Dalverseny svédországi selejtezőjén, és az 1000 Miles című dallal bejutott a döntőbe. 
 
2010 nyarán Erik Grönwall lett a H.E.A.T. énekese. 2012 márciusában megjelent a harmadik album Address The Nation címmel, amelynek első kislemeze a Living on the Run volt. A Tearing Down the Walls (2014) című albummal való intenzív turnézás után a zenekar néhány évig a dalszerzésre és a stúdiófelvételekre koncentrált. 2017 szeptemberében jelent meg az Into the Great Unknown című nagylemez, majd a H.E.A.T II albummal visszatértek a súlyosabb hangzáshoz. 2020 októberében a H.E.A.T. bejelentette, hogy Erik elhagyta a zenekart, és újra Kenny Leckremo lett a banda frontembere.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek