Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Halle

Alakulás éve: 2006
Zenei stílus: R & B
Halle Lynn Bailey amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő, 2000. március 27-én született Atlantában.
 
Halle nagyon fiatalon tanult meg csellózni és hegedülni, nővére, Chloe inspirálta, aki szenvedélyesen szerette a zenét. Miután látta gyermekei zenei fejlődését, édesapjuk, Doug Bailey otthagyta a napi munkáját, és főállású menedzserük lett, hogy a lányok Atlanta-szerte felléphessenek. A Chloe x Halle nevű csatornájukon a nővérek 2008. március 30-án tették közzé első videójukat Love Is You címmel. A fiatal énekesnők soulos előadásukkal emberek millióinak figyelmét keltették fel.
 
Ellentétben számtalan YouTube-zenésszel, akik kezdetben nagy potenciált mutatnak, de lassan elhalványulnak, Halle és nővére eltökélték, hogy zenészként is érvényesülni fognak. 2013. szeptember 23-án a duó digitálisan kiadta a kritikusok által elismert Uncovered című EP-jét. Amikor a testvérek 2013 decemberében feltöltötték Beyoncé Pretty Hurts című dalának feldolgozását, nem is sejtették, hogy ez megváltoztatja az életüket. A felvétel vírusként terjedt, még Beyoncé is megosztotta a Facebook oldalán, majd 2015-ben egymillió dolláros szerződést kötött velük saját zenei kiadójánál, a Parkwood Entertainmentnél. Queen Bey egyben a mentoruk is lett, miközben a kreatív szabadságot rájuk bízta. Felismerte zenei zsenialitásukat, és azt mondta nekik, hogy "bízzatok a tehetségetekben, és hagyjátok, hogy a világ utolérjen titeket". Chloe és Halle 2016. április 29-én debütált hivatalosan a Parkwood Entertainment égisze alatt a Sugar Symphony című EP-vel.
 
A zene mellett Halle egy figyelemre méltó színésznő is, aki a 2006-os Last Holiday című romantikus vígjátékban debütált. Ezt követően 2012-ben a Let It Shine és a Joyful Noise című filmekben láthattuk. Tévés szerepei közé tartozik a House of Payne, az Austin & Ally és Skylar visszatérő szerepe a Grown-ishben. Nővérével együtt írta és énekelte a Grown-ish című sorozat főcímdalát (Grown) 2017 decemberében. 2019. július 3-án a Disney bejelentette, hogy Bailey kapta meg Ariel hercegnő szerepét A kis hableány közelgő élőszereplős remake-jében.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek