Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Guns N Roses

Alakulás éve: 1985   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Guns N’ Roses egy amerikai hard rock zenekar, amelyet 1985-ben alapítottak Los Angelesben. A rocktörténelem egyik legsikeresebb bandája, az 1980-as évek végének, 90-es évek elejének meghatározó együttese.
 
1987-ben a Geffen kiadónál megjelent első nagylemezük az Appetite for Destruction, ami a rock legsikeresebb debütálása lett, világszerte több mint 30 millió eladott példánnyal. Az albumról három dal is bekerült a Top 10-be, közülük a Sweet Child o’ Mine listavezető volt. Az 1988-ban kiadott G N’ R Lies a Billboard lista 2. helyén nyitott, így a Guns N’ Roses volt az egyetlen olyan csapat a 80-as években, melynek egyszerre két albuma szerepelt a Top 5-ben.
 
Az 1991-ben kiadott Use Your Illusion I és Use Your Illusion II albumokkal újabb rekordokat döntöttek, mivel a II. rész a lista első, míg az első rész a lista második helyén debütált a megjelenés hetében. A Beatles óta ez egyetlen előadónak sem sikerült. A két nagylemez világszerte 35 millió példányban kelt el. A Use Your Illusion világturné az egyik legsikeresebb turné volt a rock történelmében, és bővelkedett botrányokban is. A zenekar 2010-ig 192 koncertet adott 27 országban, több mint 7 millió ember előtt. A következő saját dalokat tartalmazó nagylemez csak 2008-ban jelent meg Chinese Democracy címmel, mely a világ legdrágább rocklemeze címet érdemelte ki 14 millió dolláros költségvetésével.
 
Zenéjükben legfőképp a hard rock, a blues, a stadion rock, a glam metal és a punk rock egyesül. Feltűnésükkel új színt hoztak az akkori zenei életbe, hozzáállásukat hedonista lázadás és punk attitűd jellemezte, így sokan hasonlították őket a korai Rolling Stoneshoz. Hírhedtek voltak az állandó botrányok és a mértéktelen drog- és alkoholfogyasztás miatt is. A zenekar fénykora az 1980-as évek végétől a 90-es évek közepéig tartott, ameddig nem bomlott szét a klasszikus felállás. Azóta számos személycsere és jogi viták jellemzik ténykedésüket, nagyrészt Axl Rose diktátori és egoista jellemének köszönhetően.
 
Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el, ebből csak az Amerikai Egyesült Államokban 45 milliót. 2012-ben az együttest beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé.
 
Jelenlegi tagok
 
Axl Rose – ének, zongora
Slash – szólógitár
Duff McKagan – basszusgitár, ének, vokál
Dizzy Reed – billentyűs hangszerek, zongora, szintetizátor, vokál
Melissa Reese – billentyűs hangszerek programozás, elektronika, vokál
Richard Fortus – ritmusgitár
Frank Ferrer – dob, ütőhangszerek

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek