Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Gubik Petra

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Musical
Gubik Petra (Kisvárda, 1989. augusztus 15. –) színésznő, énekesnő.
 
Már az általános iskolai évek alatt is kimagaslott kreativitása, sokszínűsége a társai körében. Szavaló- és prózamondó versenyeken, szép kiejtési versenyeken, emellett megyei és országos sportrendezvényeken szerepelt példás teljesítménnyel. Tagja volt az általános iskolai énekkarnak, majd a gimnáziumi évek alatt a Wesselényi Karnak. A színjátszás népi formájával már az óvodában megismerkedett. Táncolt az Ajaki Kaláris Néptánc Együttesben, melynek tagjaként 10-11 évesen már részt vett Budapesten az Országos Néptáncantológián.

Zenei tanulmányait a kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola zongora szakán végezte. A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium humán irányultságú osztályába járt. A Nyíregyházi Muzsika Zeneiskola magánének szakán ismerkedett meg a hangképzés alapjaival. Számos musicaléneklési versenyen részt vett, 16 évesen Különdíjban részesült Felső Szabolcs Legfiatalabb Tehetsége címen, 17 évesen az Országos Musical Kurzuson harmadik helyezést, bronz minősítést ért el.

2007-ben a kisvárdai Doktorock Színtársulat tagjává vált. Első jelentős szerepét 17 évesen kapta, Miklós Tibor rendezésében a Fame című musicalben Serenát alakította. Innentől kezdve folyamatosan színpadon van.

Az érettségi után sikeres felvételt nyert a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának etnográfia, muzeológia szakára, ahol 2014. január 8-án diplomázott.

Színészmesterséget a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházában tanult. Jelentős pályája szempontjából, hiszen ekkor, 2009-ben kapta meg Szomor György rendezésében az Aida című musical címszerepét. 2012-ben ősbemutatóban lépett színre, a Monte Cristo grófjának női főszerepében, Mercedesként volt látható. 2013-ban a XVIII. Magyar Drámaíró Versenyen, Háy János darabjában való alakításáért Különdíjban részesült.
 
2013-ban a Budapesti Operettszínházban megkapta Scarlett O’Hara szerepét az Elfújta a szél magyarországi bemutatójában, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozón Bertolt Brecht – Kurt Weill Koldusoperájában, Polly Peachum szerepének megformálásáért elnyerte a színészzsűri által kiosztott legjobb női alakítás díját. A 2014/15-ös évadban megkapta a Budapesti Operettszínház Legígéretesebb Ifjú Tehetségének járó Marsallbot-díjat.
 
2010-ben szerencsét próbált a Megasztárban, 2011-ben és 2012-ben jelentkezett az X-Faktorba. Egy rövid ideig a Sugarloaf énekesnője is volt. 2018-ban Junior Príma Díjban részesült, Színház- és Filmművészet kategóriában. A közönség nemcsak musicalszerepekben, hanem prózai szerepekben is láthatja televíziós sorozatokban, és filmek, sorozatok szinkronhangjaként.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek