Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Gregorian

Alakulás éve: 1991   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Egyéb zene
A Gregorian német könnyűzenei együttes, mely népszerű, modern pop- és rockszámokat középkori gregorián énekek stílusában ad elő.
 
A Gregorian projekt ötlete sok évvel ezelőtt fogant meg Frank Peterson fejében, amikor Spanyolországban, az Escorial Királyi Apátságban járt. Éppen csodálta a középkori épület szépségeit, walkmanjén rockzenét hallgatott, de beszűrődött az apátsági kórus éneke is. Ez az élmény indította el arra, hogy megpróbálja vegyíteni a könnyűzenét a középkori gregorián dallamokkal, így jött létre 1990-ben a világszerte ismert Enigma. Ebben az együttesben Frank Peterson F. Gregorian néven MC Curlyvel, azaz Michael Cretuval zenélt együtt. Az első MCMXC A.D. című Enigma album több mint 16 millió példányban kelt el. Ezen a lemezen több számban is felcsendültek gregorián motívumok, így például a listavezető Sadeness Pt. című dalban is. Ez a hatalmas siker alapozta meg Frank Peterson következő egyedülálló formációját, a Gregoriant.
 
Kezdetben a Gregorian is az Enigmához hasonló new age/pop együttes volt; ebben a stílusban adták ki 1991-es Sadisfaction lemezüket. 1998-ban új stílusban indították újra a projektet, ismert könnyűzenei számokat adva elő gregorián hangzású énekekként. Az évek során több mint 50 énekes fordult meg a Gregorianban.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.