Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Fool Moon

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, a pop-a'cappella-t, azaz a hangszeres kíséret nélküli éneklést népszerűsíti. Első lemezük Csillagok… címmel került a boltokba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául, többek között olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton, sőt, Acappelland című nagylemezükön még bantu nyelven megszólaló dal is hallható.
 
2008-ban Kováts Kriszta Arany-óra című előadásával zenei kísérletet tettek a magyar irodalom és könnyűzenei acappella éneklés határainak kitágítására, majd a popzenéhez visszatérve, 2012-ben megjelent GeorgeMichaelJackson5 című lemezükre személyes kedvenceiket gyűjtötték össze Michael Jackson és George Michael dalaiból.
Egy saját készítésű, magyar nyelvű, pop-acappella sláger is az együttes nevéhez fűződik, amely az első ilyen jellegű dal a magyar popzene történetében. A Kettesben jó a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban.
 
2012 végén Takács Nikolasszal, közös adventi turnéjukkal és Music & Soul című lemezükkel a hazai toplisták élére kerültek. 2014-ben az együttes bekerült A Dal Eurovíziós nemzeti dalválasztó show döntőjébe It Can't Be Over című dalukkal, majd 2015-ben a Back to Right dalukkal. 2014 végén jelent meg a Kettesben jó című album, melyre az együttes az elmúlt 14 év közreműködéseit rögzítette neves magyar előadókkal. A Hello.tourist! című átdolgozást a CASA 2015-ben CARA-díjra jelölte, Legjobb Humoros Dal kategóriában. 2015-ben a Fool Moon Szeged kultúrájáért végzett munkájáért Kölcsey-éremben részesült, és ugyanebben az évben elnyerte a Best of Budapest díjat. Számos külföldi fesztivál állandó résztvevői, melyek alkalmával közösen léptek fel a nemzetközi acappella éneklés sztárjaival (Rock4, Acappella ExpreSSS, Vocal Sampling, Idea of North, Velvet Voices). Fennállásának 15 éve alatt a Fool Moon 15 országban koncertezett, többek között Tajvanban, Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Szingapúrban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Hollandiában is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek