Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Florence + The Machine

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Florence and the Machine egy angol Indie rock zenekar, aminek Florence Welch, Isabella "Machine" Summers, és egy csapat zenész a tagja, akik a háttérzenéért felelősek. Az együttes zenéje sok dicséretet kapott a médiától, főleg a BBC-től, mielőtt nagyobb sikereket értek volna el. A BBC nagy szerepet játszott a zenekar befutásában; az együttest a BBC Introducing című műsorban népszerűsítették.
 
Aki olyan művészcsaládból származik, mint Florence Leontine Mary Welch, két életút között válaszhat: elvégzi a legjobb iskolákat – Florence megtette -, kimarad a legjobb iskolákból – Florence ezt is megtette -, vagy esetleg a harmadik mellett dönt, és ha már így alakult, átesik a késői tinédzser kor összes betegségén. Így van ez, ha valakinek a családjában túl sok Ramonest hallgatnak, és közben avantgarde művészek képzőművészeti albumait nézegetik. Florence szívesen beszél arról, hogy karrierje úgy indult, mint megannyi más ambiciózus, ám bizonytalan művészé: pontosan tudta, hogy a zene lesz életének a kísérője és ez sok örömmel, de némi problémával is jár. A 2000-es évek elején a barátnőjével kezdtek dalokat írni, amikor csak lehetőségük volt rá, koncerteztek, és éjjel-nappal buliztak. A Kiss With A Fist volt az első dal, ami egy korábbi változatában feltűnést keltett, majd egy varázslatos pillanatban összeállt a Florence and the Machine, a szerelem, a csalódások, a mennyország és a pokol prófétája.
 
2009-ben jelent meg a Lungs című album, amely első lett Angliában és második Írországban, majd két évvel később a mindig vízválasztónak tekintett második nagylemez, a hipnotikus Ceremonials megismételte a debüt bravúrját. A három albumával és látványos élő előadásaival komoly kritikai respektet kiváltó, MTV-, Q- és Brit Awards nyertes és Grammy-díjra is jelölt Florence-t sokszor hasonlítják Kate Bush-hoz, sőt a színpadon viselt különleges jelmezei miatt olykor Björk is szóba kerül, ő inkább Stevie Nicks-t, a Fleetwood Mac énekesnőjét tekinti példaképének. Egyszer előállt azzal a meglepő kijelentéssel is, hogy nem áll tőle távol Francoise Hardy romantikus stílusa sem. A közelmúltban számos feltűnést keltő kollaborációban közreműködő Florence and the Machine Fatboy Slim és David Byrne projektjeiben való részvételén kívül egy kiváló dalt adott A nagy Gatsby című filmnek, egy másik emlékezetes, platina státuszig jutó munkájuk pedig Calvin Harrisszel a Sweet Nothing volt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek