Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Fish!

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A zenekar első formációja 1999-ben jött létre egy szerencsés véletlennek köszönhetően; a zenekar tagjai egy lépcsőházban laktak, és miután megtudták egymásról, hogy zenélnek, elkezdtek közösen játszani, illetve barátaiknak adtak koncerteket saját dalaikból. Az együttesnek lassan híre ment, felvették a Fish! nevet - a zenekar frontembere szerint a könnyű megjegyezhetőség érdekében lett ez a banda neve, nincs mögöttes jelentése - és a pesti sikerek után vidéken is koncertezni kezdtek.
 
2001-ben adták ki első anyagukat, az angol nyelvű Check out the sound EP-t. A lemezről szerepelt egy dal (a "Positivo") a 2001-es Pizzás című filmben, a Life isn't easy című dal pedig rákerült a 2003-as Sziget Fesztivál válogatáslemezre. 2001-2002 környékére bár összeállt egy teljes nagylemeznyi magyar nyelvű anyag, az együttesnek akkor nem volt lehetősége azt rögzíteni, és csak egy magyar nyelvű EP-t adtak ki 2003-ban, aminek a Tessék címet adták. A zenekar ezután újra angol nyelvű dalokat írt, és számos tagcsere után 2006-ban, 7 évvel megalakulásuk után adták ki első nagylemezüket, a First of many-t, a CLS kiadónál. A kritikusok jó véleménnyel voltak az albumról, amit addigra viszonylag kiforrott stílusuknak köszönhettek, illetve annak, hogy az egymástól távol eső műfajokat sikeresen gyúrták eggyé ezzel saját hangzást teremtve.
 
2008-ban kiadták a Stand up EP-t, amin még mindig angol nyelvű dalok voltak; hozzáállásuk a zeneíráshoz azonban változott, miközben a magyar MTV és a megújult MR2 Petőfi Rádió felkarolta az együttest. 2009-ben megjelent a Magneoton kiadónál első magyar nyelvű nagylemezük, ami a Csinálj egy lemezt címet kapta. Az albumon három dalhoz forgattak a klipet, a Majdnem Kalifornia, a Magasan száll és a Szépen, hangosan című számokhoz. A lemezen a PASO együttesben tevékenykedő Krsa és Egyedi Péter, az Óriás frontembere is közreműködött. Előbbi a Személyes üzenet című dalban, míg utóbbi a Még egy ilyen című számban.
 
2010-ben kiadták a Mindenki király című EP-t, amit ingyenesen le lehetett tölteni. A zenekar 2011-ben a The Grenma és az Insane zenekarokkal turnézott az országban, majd stúdióba vonultak, és felvették Sav című lemezüket, amit szintén ingyenesen letölthetővé tettek, mivel indoklásuk szerint így több helyre tud eljutni zenéjük, és ezáltal építeni tudják rajongóbázisukat. A lemez erősen kritizálja a zenei szakmát, ezért is ironikus, hogy megjelenését az MTV EMA idejére tették, amin a legjobb magyar előadó kategóriában jelölték a zenekart. 2012-ben a zenekar menedzselését Kovács Ákos Dadan vette át Hegyi Csillától (a Kowalsky meg a Vega, a Blind Myself, és az Idoru menedzserétől), és ugyanebben az évben megjelent A világ végén című EP-jük. A zenekar negyedik albuma 2013-ban jelent meg Konzervzene címmel. Három év kihagyás után megjelent Idő van című új lemezük. A banda eddigi legszínesebb albumát készítette el, amelyet március 27-én mutattak be az A38 Hajón.

Képgaléria

Koncertek


Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek