Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Fatima

Alakulás éve: 1998       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Mohamed Fatima 1981. augusztus 16-án született Egyiptomban. Hazánk 1997-ben ismerte meg az énekesnőt, aki még csak 16 éves volt, mikor a Fekete Vonat nevű bandája berobbant a köztudatba. Sikerük az 1997-ben megnyert Fila Rap Jam díj megnyeresé után kezdődött. Nyereményük egy lemezszerződés volt. Eleinte Gangxta Zoleeval léptek fel. Producerük Dopeman volt.

Első albumuk 1998. szeptember 30-án jelent meg Fekete Vonat néven. A korong legismertebb dalai közé tartozik a Hol van az a lány és Forró a vérem. Az utóbbi dallal 6. helyezést értek el egy európai dalversenyen. Miután L.L. Junior kivált, Báró vette át a helyét. Második albumuk „A Város Másik Oldalán néven jelent meg 1999. októberében, melyből a címadó dal hatalmas sikert aratott. Harmadik albumuk 2001-ben jelent meg Harlemi Éjszakák címen. Negyedik albumuk Még Várj néven mutatkozott be, melyből a címadó dal ismét hatalmas sikereket ért el. Ekkor már Beat is kiszállt a bandából, az együttest Fatima és Báró vitte tovább, de már kevesebb sikerrel.
 
Érdekesség, hogy a Fekete Vonat egy létező vonatról kapta a nevét, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indult Budapestre, ahova a dolgozó munkás romákat szállította. A becsületes romák szimbóluma ez a vonat, ez az oka, hogy ezt a nevet választották maguknak a fiatalok annak idején.

Az együttes feloszlása után Fatima Angliába, Londonba ment, ahol pincérnőként dolgozott. Ez idő alatt sem tétlenkedett, hiszen visszatérésére készült, melyre a nagy esélyt 2012-ben kapta meg, mikor hazánkban elindult a The Voice nevű tehetségkutató műsor. A válogatáson Caramel nagysikerű dalát, a Szállok a dallal-t énekelte, mely elnyerte a zsűri tetszését. Az énekesnő az első élő showban esett ki Caramel csapatából.
 
Az áttörés a Voice után érkezett el, mikor Nem baj nevet viselő slágerével elindult A Dal című műsorban. Fatima azóta folyamatosan hallat magáról, legelső szólóalbumát, az önmagáról elnevezett korongot 2013-ban, hat évnyi kemény munka után adta ki.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek