Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Fall Out Boy

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Fall Out Boy (gyakran: FOB) egy 2001-ben alakult amerikai rockegyüttes az illinoisi Wilmette-ből.
 
Tagjai az énekes és gitáros Patrick Stump, a basszusgitáros Pete Wentz, a gitáros Joe Trohman és a dobos Andy Hurley. Amíg a banda zenéjét tipikusan pop-punknak vagy pop-rocknak írják le, addig az együttes általában a 2000-es évek közepén virágkorát élő emo-pop fő vonulatába robbant be. A formációt Pete és Joe alapították meg saját hardcore együtteseik pop-punk mellékprojektként. Bemutatkozó albumuk, a Take This to Your Grave 2003-ban jelent meg. A lemezen szereplő dalok a klubokban remek fogadtatásra találtak.
 
A banda átütő sikert aratott a 2005-ös From Under The Cork Tree című lemezzel, amiből több mint 3 milliót adtak el, az album 72 hétig szerepelt a Billboard 200-as listán. 2007 februárjában megjelent a nagy sikerű Infinity On High, melynek munkálataiban részt vett az R&B producer, Babyface és Jay-Z, a rapmogul is hallatta hangját a Thriller című dalukban. Az Infinity on High rögtön az #1 lett a Billboard 200-on, és 260 000 példányt adtak el az első héten. A This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race című kislemezük a Pop 100-on az #1, a Billboard Hot 100-on a #2 helyre került. A Folie a Deux a csapat negyedik stúdióalbuma vegyes reakciókat váltott ki a rajongókból, és a várakozásokkal ellentétben kereskedelmileg alul teljesített. A legjobb számaikat összefoglaló lemez, a Believers Never Die megjelenése után az együttes bejelentette, hogy szünetre vonulnak a rájuk nehezedő nyomás csökkentésének érdekében, és a tagok különböző mellékprojektek felfedezésébe kezdtek bele. Ez az időszak 2009-től 2012-ig tartott.
 
2013-ban aztán újra összejöttek a tagok, és felvették a Save Rock and Roll című albumot. Erről a korongról származik a Billboard top 20-as kislemez, a My Songs Know What You Did in the Dark (Light 'Em Up). 2014. november 24-én bejelentették a hatodik stúdióalbumuk, az American Beauty/American Psycho megjelenését. A nagylemez 2015. január 20-án jelent meg világszerte, de még decemberben letölthetővé vált digitálisan az album címadó dala. Az Irresistible című számhoz készítettek egy Demi Lovato-val közös változatot is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek