Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Evanescence

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
Az Evanescence egy amerikai rockegyüttes, az arkansasi Little Rockban alakult 1995-ben, alapítói Amy Lee énekes/billentyűs és Ben Moody gitáros. Amy 1995-ben, egy táborban találkozott Moodyval, aki miután hallotta a lányt zongorázni, megkérte, hogy lépjen be az együttesébe. Sokat gondolkodtak a banda nevén, végül az Evanescencenél állapodtak meg (mely magyarul elenyészést, tovatűnést jelent).
 
A zenekar több demó után 2003-ban adta ki debütalbumát, a Fallent, amely elképesztő indulás volt: 17 millió példányban kelt el, két Grammy-díjat és hét további jelölést kapott. A gothic metál zene mellett az Evanescence másik titka Amy Lee nagyszerű hangja. A zenekar másik fontos pillére, Ben Moody gitáros 2003-ban a turné közben szállt ki, ám a következő albumok – a koncertlemez Anywhere but Home (2004) és a második stúdióanyag, a The Open Door (2006) – is sikert arattak.
 
Miután további tagok is kiléptek, a zenekar egy ideig nem dolgozott; a visszatérés 2009-ben volt egy új felállással. A 2011-ben megjelent Evanescence című kiadványon a korábbi lemezek sejtelmességét felváltották a gitárcentrikus elemek, amelyek a Fallen világát is meghatározták, és bejöttek az elektronikus betétek is.
 
Az együttest korábban szokás volt besorolni a keresztény zenekarok sorába, ám Amy Lee a kezdetektől elhatárolódott a kategorizálástól. Az Evanescence-t az énekesnő mellett jelenleg Jen Majura (gitár), Troy McLawhorn (gitár), Tim McCord (basszusgitár) és Will Hunt (dob) alkotja.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek