Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Epica

Alakulás éve: 2002   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Metal
Az Epica holland szimfonikus metal együttes, amelyet 2002-ben alapított Mark Jansen az After Forever együttesből való távozása után. Számaikban sokszor foglalkoznak filozófiai témákkal, megjelennek benne a tudomány és a vallás elemei éppúgy, mint a világ aktuális eseményei.
 
2003-ban jelent meg debütáló albumuk, a The Phantom Agony a Transmission Records kiadásában. Ezt 2005-ben a Consign to Oblivion követte, ami a holland lemezeladási listák 12. helyén nyitott. A Transmission Records csődje után a Nuclear Blast kiadóhoz igazoltak és 2007-ben kiadták harmadik stúdióalbumukat The Divine Conspiracy címmel, ami már a 9. helyet érte el Hollandiában. 2009-ben a Design Your Universe egész Európát tekintve kedvező helyen nyitott a lemezeladási listákon, ezen felül pedig kritikai fogadtatása is pozitív volt. Az ötödik stúdióalbumuk, a Requiem for the Indifferent szintén jó kritikai visszhangra talált, nemzetközi szinten is sikereket értek el vele, az amerikai Billboard 200 listán a 104., a japán Oriconon pedig a 172. helyen nyitott.
 
2013. március 23-án ünnepelte a zenekar fennállásának 10. évfordulóját egy nagyszabású élő koncerttel. A Retrospect elnevezésű esemény Eindhovenben került megrendezésre, ahol a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa kísérte őket, hasonlóan korábbi miskolci fellépésükhöz, ahol a The Classical Conspiracy című albumukat is rögzítették. A vendégelőadók között szerepelt továbbá Floor Jansen és Ad Sluijter korábbi Epica tag, valamint Jeroen Simons és Yves Huts.
 
A banda 2014. május 2-án adta ki hatodik sorlemezét, a The Quantum Enigma albumot. A lemez - ami a megjelenés első hetében több mint 3,700 példányban kelt el az USA-ban - a Billboard 110. helyén debütált. A hetedik nagylemez 2016 őszén jelenik meg The Holographic Principle címmel.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2