Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Emmelie de Forest

Alakulás éve: 2002       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Emmelie de Forest, (1993. február 28. – ) dán énekesnő.
 
Randersban született, Dániában, dán anya és svéd apa gyermekeként. Szülei elváltak, amikor még gyermek volt, ezt követően az édesanyjával nőtt fel Mariagerban, Dániában. Amikor hétévesen látta a tévében, hogy a dán Olsen Brothers megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, akkor döntötte el, hogy ő is szeretné átélni ezt az élményt.
 
Emmelie kilenc évesen kezdett el énekelni. Tizennégy évesen kapcsolatba került Fraser Neill skót zenei producerrel, aki segített neki karrierje elindulásában. 2011-ben Koppenhágába költözött; itt kezdte el egyetemi tanulmányait. Megnyerte a 2013-as Malmőben rendezett Eurovíziós Dalfesztivált, ahol tizennyolcadikként állt a színpadra, a magyar ByeAlex után és az izlandi Eythor Ingi előtt. A szavazás során 281 pontot kapott, nyolc országtól a maximális tizenkettőt begyűjtve. A magyar szakmai zsűri és szavazó közönség tíz ponttal jutalmazta Emmelie-t a dalfesztivál döntőjében. A verseny történetében a negyedik legmagasabb pontszámmal tudott győzni.
 
Első lemeze 2013. május 6-án jelent meg "Only Teardrops" címmel. Az ő fellépésével kezdték a 2013-as Junior Eurovíziós Dalfesztivált Kijevben november 30-án. Rainmaker című dala volt a hivatalos #JoinUs szám a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet élőben adott elő Koppenhágában.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek