Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Emeli Sandé

Alakulás éve: 2008   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Adele Emily Sandé (Sunderland, 1987. március 10. –) brit énekesnő és dalszerző. Vidéki skót környezetből származik. Tízéves korától a zongora a hangszere és zeneszerzői eszköze. Hangjával pedig még korábban felhívta magára a figyelmet. A jobb keze alkarjára teljes hosszában a festő Frida Khalo-t tetováltatta – egy egyszerű, egyenes gondolkodású művésznőt.
 
A popszakma nem egy nagy neve az ő izgalmas, ütős szerzeményét énekli: Tinie Tempah (Let Go), Professor Green (Kids That Love To Dance), Tinchy Stryder (Let It Rain), Chipmunk (Diamond Rings), Wiley (Never Be Your Woman). Írt nagy díváknak (Susan Boyle), kicsiknek (Cheryl Cole) és közepeseknek (The Saturdays).
 
Szereti – és érti – Nina Simonét, Joni Mitchellt és Lauryn Hillt, ez nyilvánvaló, a napnál is világosabb. "Szabadidejében” a Glasgow University orvostanhallgatójaként a klinikai neurológiára specializálódott, mondván: “Nagyon érdekel minden, ami az aggyal kapcsolatos.” 2012-ben debütáló Our Version of Events című lemeze az Egyesült Királyság legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott debütáló albuma lett, amivel elnyerte a brit kritikusok díját. Fellépett a 2012. évi londoni olimpia nyitó és záró ceremóniáján. Emeli Sandé ugyanannyira imád komponálni, mint énekelni, s egyaránt tud korszerű és időtlen lenni.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek